Prvi 4100 pregleda 08. rujna 2019.

Tko se preseli na ovaj grčki otok dobiva kuću i plaću

elleitalia/filita_travel/instagram

Ako ti je dosta stresnog života u gradu, možda da razmisliš o preseljenju na ovaj grčki otok?

Jedan otok u Grčkoj ljudima nudi novac da se presele ondje i to je prilično zanimljiva vijest. No, prije nego se počneš pakirati, pročitaj o čemu se zapravo ovdje radi.

Ondje danas živi svega 20-ak stanovnika

Otok Antikitera nalazi se usred Egejskoga mora i prostire se na svega 20,43 kvadratna metra. Na otoku se nalazi tek jedan gradić, Potamos, a ondje danas živi svega 20-ak stanovnika.

Kuća, zemlja i 560 dolara plaće

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#antikythera

Objavu dijeli Jim Kall (@jimkall)

Upravo zbog toga, lokalne su vlasti došle na ideju da ljudima, ponajviše obiteljima, iz drugih gradova i zemalja, ponude preseljenje ondje, a zauzvrat im daju kuću, zemlju na kojoj mogu uzgajati povrće te mjesečnu plaću u iznosu od 560 dolara, prve tri godine života ondje.

Ovaj se otok opustošio zbog sve manjeg broja rođene djece ondje te sve veće migracije mlađeg stanovništva u naseljenija i veća mjesta i gradove. E, tu se sad javlja ta jedna 'caka'. 

Ponuda se odnosi samo na obitelji s djecom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#antikythera #antikytheraisland #agiosmyronascelebration

Objavu dijeli Roula Schiza (@rschiza)

Kako bi otoku vratili život, vlasti ovu sjajnu ponudu nude isključivo obiteljima s djecom. Također, vlasti će prednost dati građanima Grčke, no, mogu se prijaviti i obitelji iz bilo koje zemlje. 

Lokalna škola otvorena nakon 24 godine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#antikythera #antikytheraisland #antikytheraport

Objavu dijeli Roula Schiza (@rschiza)

Ovaj projekt, koji traje već neko vrijeme, donio je rezultate. Nekoliko se obitelji već preselilo ondje, a napokon je ponovno otvorena i škola, koja je ondje bila zatvorena čak 24 godine.

Ako ovo čita neka obitelj kojoj treba promjena i razmišlja o preseljenju, ali ne sviđa vam se činjenica da ćete biti na pustom otoku, ne brinite. Ovaj je otočić udaljen svega dva sata trajektom od Krete te četiri sata od Lakonije. 

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    hahaha precool