"Veganska torta od mrkve, stvorena prije 20 godina u SAD-u, proglašena je najboljom na svijetu, a njezina autorica, kuharica i slastičarka Patti Dan, tek je nedavno otkrila tajni recept!" Uživajte u pripremi :)
TORTA
SASTOJCI
- brašno 3 šalica
- šećer 2,25 šalica
- naribani kokos 0,75 šalica
- soda bikarbona 1 žlica
- cimet 1,50 žličica
- sol 1,50 žličica
- suncokretovo ulje 1 šalica
- sok od jabuke 0,75 šalica
- ananas iz konzerve 0,75 šalica
- ekstrakt vanilije 2 žličica
- mrkva 3 šalica
KREMA SASTOJCI
- veganski krem sir 225 g
- veganski maslac 8 žlica
- šećer u prahu 4 šalica
- ekstrakt vanilije 1 žlica
POSTUPAK
- Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Dva okrugla kalupa za torte istog promjera (oko 20 cm) obloži papirom za pečenje.
- U veliki zdjelu za miksanje dodaj brašno, šećer, kokos, sodu bikarbonu, cimet i sol te dobro izmiješaj. Dodaj repičino ulje, sok od jabuke, ananas i vaniliju te dobro izmiksaj. Dodaj mrkve i dalje miksaj dok se sve dobro ne sjedini.
- Tijesto podjednako razdijeli u oba kalupa, i peci 45 do 50 minuta. Izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.
- Za kremu izmiksaj veganski krem sir i maslac, dodaj šećer u prahu - šalicu po šalicu - te na kraju vaniliju.
- Dva biskvita spoji kremom, a kremom premaži i vrh torte. Ukrasi po želji, piše miss7.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.