Nakon odojaka i sarme, možda vam se za ručak jede nešto laganije? Ovo su tri brzinska recepta za ručkove nakon blagdana.
1. Tjestenina s tunom
Sastojci:
- 1 konzerva tune
- tjestenina po izboru
- češnjak (režanj)
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- papar, sol
- parmezan (100 grama)
- jaje
Kako se priprema?
Tunu popržiti na maslacu s jajem, nasjeckanim češnjakom, začinima. Dodati vrhnje i parmezan. Tjesteninu posebno skuhati, ocijediti i pomiješati s umakom od tune. I to je to!
Recept potražite na Miss7.
2. Salata s grill piletinom
Sastojci:
- 400 grama pilećih prsa
- sol, papar, origano
- miks salata (iceberg, rikola, radič)
- feta sir
- tekući jogurt
- rajčica, paprika, mrkva
Kako se priprema?
Pileća prsa narežite na 'šnicle' i začinite solju, paprom, origanom. Ispecite na grill ili običnoj tavi i ostavite sa strane da malo 'odmori'.
U zdjelu ubacite miks salata koju ste prethodno oprali, narežite paprike, rajčice, naribajte mrkvu i sve zajedno pomiješajte. Od jogurta napravite umak: začinite ga po želji.
Meso narežite, kao i feta sir, te sve dodajte na salatu i prelijte umakom od jogurta. I to je to - dobar tek!
3. Wrap od jaja
Sastojci:
- 4 jaja
- 2 žlice vode
- sol i papar
- 4 kriške sira
- svježi špinat (250 grama)
- jedan avokado
- 4 kriške šunke
Kako se priprema?
Umutite jaja, sol, papar i vodu. Ispecite omlet na tavi na malo ulja. Na pečeni omlet dodajte sir, šunku, nasjeckani avokado i špinat te zamotajte u obliku wrapa. To je to! Jako je jednostavno!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.