Prvi 2756 pregleda 05. siječnja 2021.

Tri brzinska recepta za ručak nakon blagdana

canva

Nakon odojaka i sarme, možda vam se za ručak jede nešto laganije? Ovo su tri brzinska recepta za ručkove nakon blagdana.

1. Tjestenina s tunom

 | Autor: canva canva

Sastojci: 

  • 1 konzerva tune
  • tjestenina po izboru
  • češnjak (režanj)
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • papar, sol
  • parmezan (100 grama)
  • jaje

Kako se priprema?

Tunu popržiti na maslacu s jajem, nasjeckanim češnjakom, začinima. Dodati vrhnje i parmezan. Tjesteninu posebno skuhati, ocijediti i pomiješati s umakom od tune. I to je to!

Recept potražite na Miss7.

2. Salata s grill piletinom

 | Autor: canva canva

Sastojci:

  • 400 grama pilećih prsa
  • sol, papar, origano
  • miks salata (iceberg, rikola, radič)
  • feta sir 
  • tekući jogurt 
  • rajčica, paprika, mrkva

Kako se priprema?

Pileća prsa narežite na 'šnicle' i začinite solju, paprom, origanom. Ispecite na grill ili običnoj tavi i ostavite sa strane da malo 'odmori'. 

U zdjelu ubacite miks salata koju ste prethodno oprali, narežite paprike, rajčice, naribajte mrkvu i sve zajedno pomiješajte. Od jogurta napravite umak: začinite ga po želji. 

Meso narežite, kao i feta sir, te sve dodajte na salatu i prelijte umakom od jogurta. I to je to - dobar tek!

3. Wrap od jaja

 | Autor: canva canva

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 2 žlice vode
  • sol i papar
  • 4 kriške sira
  • svježi špinat (250 grama)
  • jedan avokado
  • 4 kriške šunke 

Kako se priprema?

Umutite jaja, sol, papar i vodu. Ispecite omlet na tavi na malo ulja. Na pečeni omlet dodajte sir, šunku, nasjeckani avokado i špinat te zamotajte u obliku wrapa. To je to! Jako je jednostavno! 

Tvoja reakcija?