Prvi 272 pregleda 23. veljače 2018.

Tri mjeseca gradili su 30 metara visoku katedralu da bi je, zapalili

https://www.instagram.com/calvertjournal

Umjetnik Nikola Polissky sagradio je od drvenih grančica repliku gotičke katedrale visoku 30 metara samo da bi ju proždrli plamenovi u roku par minuta.

Tim od 20 radnika radio je zadnja tri mjeseca pod nadzorom ruskog umjetnika Nikole Polisskyja. Od najmanjih drvenih grančica sagradili su 30 metara visoku repliku gotičke katedrale, samo kako bi je zapalili. 

Ljubitelji umjetnosti okupili su se u umjetničkom parku Nikola-Lenivets kako bi svjedočili najvećoj zapaljenoj vatri u zadnjih nekoliko desetaka godina. Svake godine u parku se pali drvena struktura kako bi se proslavila Maslevitsa, najstariji slavenski običaj.

Kršćani nisu bili zadovoljni što se pali replika katoličke građevine, pogotovo jer je rječ o poganskom slavenskom prazniku. Rusi su se toliko pobunili na društvenim mrežama da se sam Polissky morao oglasiti.

Struktura koju smo izgradili nije gotička katedrala, već velika lomača koja nalikuje katedrali - rekao je Polinssky i dodao da priroda ovog umjetničkog djela nije antikršćanska

Ljudi nisu bili uvjereni njegovim tvrdnjama, pa se Polinssky oglasio i na Facebooku. 

- Nema ničega vjerskog u mom umjetničkom projektu, nije bilo križa, oltara, ni vjerskih simbola - rekao je umjetnik i nadodao da je to samo lomača koja nalikuje obliku gotičke crkve. 

- Nadam se da su predstavnici katoličke i ortodoksne crkve otvoreni za razgovor - govori Polinssky i traži ih za oprost. 

Hoće li ti ovo sve biti još zanimljivije ako saznaš da je Maslenitsa zapravo tjedan palačinki?

 

Wtf?! Zbog prdca su morali prisilno sletjeti i Složi savršen sendvič i saznaj kakav si prijatelj.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima
 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell
MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!  Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve