Prvi 274 pregleda 25. rujna 2021.

'Tržište influencera kod nas vrijedi skoro 7 milijuna eura'

Marin Tironi/Pixsell

Kako je godina pandemija promijenila navike konzumiranja digitalnog videa? Tko su top influenceri u Hrvatskoj i kolika je uopće vrijednost influencerskog tržišta u Hrvatskoj?

 Urednik JoomBoos branda, Dominik Beber, na ovogodišnjem je Weekend Media Festivalu u Rovinju odgovorio na ova i još mnoga druga zanimljiva pitanja vezana uz pandemiju TikToka i novih influencera na našem tržištu, ali i globalno. Beber je u zanimljivom izlaganju na jednoj od konferencija objasnio kolika je vrijednost tržišta influencera u Hrvatskoj danas te otkrio još neke interesantne podatke istraživanja koje je JoomBoos proveo u suradnji s Nielsenom ranije ove godine.

"Tržište influencera samo na Instagramu u Hrvatskoj vrijedilo je prošle godine dva milijuna eura, na TikToku 400.000 eura, a na YouTubeu 4,5 milijuna", istaknuo je Beber i dotaknuo se važnosti i stvarne količine sponzoriranih objava na društvenim mrežama u Hrvatskoj. I dok je na Instagramu ta brojka dosezala i do 33 posto, na TikToku je to bilo između 19 i 20 posto. 

Beber je tijekom svog izlaganja na WMF-u istaknuo kako Instagram u cijelom svijetu trenutno ima oko 1,4 milijarde korisnika, dok je TikTok, u mnogo kraćem vremenu, već stigao do brojke od 1,1 milijarde korisnika diljem svijeta. Upravo je to jedan od razloga zbog čega je i Beber, kao i brojni drugi stručnjaci, proglasio TikTok najbrže rastućom video sharing mrežom na svijetu. 

Prema podacima istraživanja JoomBoosa i Nielsena, na koje se referirao tijekom izlaganja, među najpopularnijim TikTok kreatorima u Hrvatskoj na prvom se mjestu nalazi upravo JoomBoosova influencerica, SaamoPetraa, dok su u top deset još neki JoomBoosovi influenceri - Bruno Lukić, Marco Cuccurin i Nika Pavičić xniks2x. 

 | Autor: Marin Tironi/Pixsell Marin Tironi/Pixsell

Unutar JoomBoosove TikTok mreže je i Mirta Miler, poznatija pod svojim TikTok nadimkom Mimiermakeup. Nju trenutno samo na ovoj društvenoj mreži prati 9 milijuna ljudi sa svih strana svijeta, a Mirta redovito snima TikTokove i YouTube videa i za JoomBoos. Svi skupljaju više stotina tisuća pregleda i milijune lajkova. 

POGLEDAJTE 'POLIGRAF' S TIKTOK ZVIJEZDOM MIMIERMAKEUP:

Mirtu Miler možete gledati i u najnovijoj epizodi 'Poligrafa' na YouTube kanalu 24sata i 24sata Oriđiđi Videoteci, a ostale konferencije i predavanja s ovogodišnjeg WMF-a, ako niste tamo, možete pratiti online na njihovim službenim stranicama i društvenim mrežama.

 

Tvoja reakcija?