Osvježite svaki obrok ovim klasičnim grčkim umakom! Tzatziki spaja svježe krastavce, jogurt i kiselo vrhnje u kremastu, aromatičnu kombinaciju koja savršeno paše uz meso, lepinje ili kao lagani prilog
SASTOJCI
- maslinovo ulje 3 žlica
- sok od limuna 1 žlica
- češnjak 2 režanj
- sol 0,50 žličica
- grčki jogurt 300 ml
- krastavac 1 kom
- kopar - svježi 1 žličica
POSTUPAK
- Pomiješaj ulje, limunov sok, sol, protisnuti češnjak i papar, piše miss7.
- Dodaj jogurt i dobro rpomiješaj.
- Krastavce oguli, izvadi sjemenke, sitno ga naribaj. Posoli pa pusti da krastavci odstoje i puste vodu. Ocijedi ih i ubaci u jogurt.
- Svježi kopar nasjeckaj pa sve umiješaj u umak.
- Umak posluži dobro ohlađen.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.