Prvi 1216 pregleda 22. ožujka 2019.

U centru Berlina masovna tučnjava: Zbog youtubera

screenshot

Ovo je dokaz koliko su influenceri danas utjecajni, iako možda ne onaj od ljepših dokaza...

U Berlinu se na poznatom Alexanderplatzu masovno potuklo više od 400 ljudi, a sve zbog YouTube-a. Pitate se kako su tučnjava i YouTube povezani?

Pa, dvoje njemačkih youtubera i pripadnika rap scene, Thatsbekir (koji ima oko 260 tisuća subscribera na kanalu) i Bahar Al Amood (koji na kanalu broji oko 14 tisuća subscribera), pozvalo je svoje fanove da se pojave na trgu i izazovu masovnu tučnjavu.

Naime, njih su dvojica jedni od najpoznatijih rivala njemačke YouTube scene, a koliko je njihova riječ snažna i kako iz virtualnog prostora može preseliti u stvarni svijet dokazuju snimke koje su se nakon incidenta pojavile na internetu.

Policija je na vrijeme reagirala

U centru Berlina ova je tučnjava izazvala šok građana, a najgore od svega je što su se tijekom tučnjave suzavcima okomili i na slučajne prolaznike. Na svu sreću, njemačka je policija na vrijeme reagirala i spriječila veću katastrofu, a protiv dvojice influencera trenutno provode istragu.

Što će se dalje događati tek ostaje vidjeti. Ali, da je ovo mračna strana influencera, definitivno jest. To je pokazatelj da oni svoj utjecaj mogu vrlo lako početi koristiti u pogrešne svrhe...

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve