Prvi 663 pregleda 13. travnja 2020.

U Hrvatskoj 50 novozaraženih, ukupno njih 1650

emica elvedji/pixsell

Troje štićenika Doma za starije u Makarskoj zaraženo je korona virusom, a dvoje iz splitskog doma u Vukovarskoj je nažalost preminulo u nedjelju u KBC-u Split

Dvoje štićenika Doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici u Splitu preminulo je u nedjelju u KBC-u Split od korona virusa, priopćili su na konferenciji za novinare u Splitu. Radi se o ljudima starije životne dobi koji su imali i druge kronične bolesti, javlja 24sata.

Iz te županije je još devet novih oboljelih, od koji je troje iz Doma za starije u Makarskoj. I druge županije izdale su priopćenja o novim oboljelima. U Istri ih ponovno nema niti jedan, iz Osijeka su izvijestili da ih ima pet. U Zagrebu je deset novooboljelih. 

Ovdje gledajte presicu:

Na području Šibensko-kninske županije samo je jedan novi oboljeli, a u Zadarskoj županiji nema niti jedan. 

Ministar Vili Beroš rekao je kako je u Hrvatskoj novih 50 bolesnika, a ukupno 1650. Dvoje ljudi je preminulo u KBC Split koji su bili kronični i teški bolesnici. Oporavljenih je 283, za 27 više u odnosu za prethodni period. 

Krunoslav Capak rekao je kako se još ne zna tko je prvi unio virus u dom u Splitu i da se to istražuje. Uzeto je 119 briseva štićenika od kojih je 50 pozitivno i 80 briseva zaposlenika od kojih je 11 pozitivno. 

"U Pločama imamo 12 pozitivnih štićenika, u Dubrovniku u domu smo uzeli 133 brisa u 24 sata, a jučer su svi brisevi bili završeni. Tamo ima šest pozitivnih, od kojih je pet korisnika i jedan zaposlenik i od prije imamo jednog pozitivnog štićenika doma. Imamo i manji dom u Seget Vranjicu "Florence" u kojem ima jedan pozitivni štićenik. U Makarskoj tri pozitivna štićenika i djelatnika i u Dicmu imamo dva pozitivna i čeka se još čitav niz briseva. I u Koprivnici dvoje štićenika i jedan zaposlenik", rekao je Capak.

 

Tvoja reakcija?