Prvi 569 pregleda 26. rujna 2020.

Srednja djeca se razlikuju od braće i sestara. Evo zašto

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Srednja djeca zapravo imaju puno koristi zbog toga što nisu u centru pozornosti: Samostalnija su, odgovornija, brže stvaraju prijateljstva i ne varaju. Zbog veće slobode stvaraju bolje prilike!

Oduvijek postoji mit da su srednja djeca zapostavljena u odnosu na svoju najstariju i najmlađu braću i sestre. No, oni nisu zapostavljeni nego se ne nalaze pod tolikim 'svjetlima reflektora'. Oni iz toga izvlače korist i imaju prednost kad su u pitanju odnosi s drugim ljudima i veze, piše Her.

via GIPHY

Studije pokazuju da srednja djeca brže sklapaju prijateljstva nego ona starija ili mlađa. Stvar je u tome da im je dana veća sloboda nego njihovim krvnim srodnicima. Također, oni su povezaniji s braćom i sestrama nego s roditeljima jer su ujedno poveznica između onih starijih i mlađih. Uistinu je zanimljivo i to da srednja djeca manje varaju od ostalih ukućana.

via GIPHY

Catherine Salmon, autorica knjige "The Secret Power of Middle Children" je navela:

"Kako odrastaju, tako srednja djeca shvaćaju koliko više prostora imaju, a to ih čini neovisnijima i sposobnijima. Oni zbog toga imaju uspješna i dugotrajna prijateljstva i brakove."

via GIPHY

Srednja djeca imaju otvoren um i prije će isprobati nove stvari nego njihova braća i sestre. Je li tako i u vašoj obitelji?

 

 | Autor:

Tvoja reakcija?