Prvi 163 pregleda 27. travnja 2022.

U susjedstvo nam uskoro stižu 5 Seconds of Summer!

promo

Na veliko zadovoljstvo svih regionalnih obožavatelja australskog benda 5 Seconds of Summer (5SOS), u ljubljanskoj dvorani Stožice u petak, 6. svibnja 2022., održat će se koncert u sklopu svjetske turneje nazvane Take My Hand

Svjetska turneja koja će trajati sve do prosinca, i kulminirati u Sydney Opera Houseu, već je izazvala oduševljenje spektaklom kojeg donosi na pozornice te izborom pjesama; od novih do ranijih hitova, i upečatljivom pop, power pop, rock, punk pop i new wave mješavinom. Veliki uspjesi prošlih turneja također dokazuju da se ovaj premijerni koncert energičnih rokera u regiji ne smije propustiti. 

 | Autor:

5SOS, koji postoje od 2011., prodali su više od 10 milijuna primjeraka albuma i više od 2 milijuna ulaznica za koncerte diljem svijeta, a broj streamova njihovih pjesama prelazi 7 milijardi, što ih čini jednim od najuspješnijih australskih glazbenih izvođača u povijesti.

5SOS je jedini bend u povijesti glazbenih ljestvica čija su se prva tri velika studijska albuma našla na vrhu Billboard 200 ljestvice. Bend čine Luke Hemmings (vokal/gitara), Michael Clifford (vokal/gitara), Calum Hood (vokal)/bas gitara ) i Ashton Irwin (vokal/bubnjevi) - koji su do sada osvojili brojna priznanja i prestižne nagrade kao što su American Music Awards, People's Choice Awards, dvije iHeartRadio Music Awards, osam MTV European Music Awards, pet ARIA nagrada, dvije APRA i dvije MTV Video Music Awards. 

 | Autor:

Bend 5SOS nastao je 2011. godine kada su Luke Hemmings, Michael Clifford i Calum Hood, koji su svi išli u istu srednju školu, snimili svoje prve obrade pjesama za YouTube. Trio je tada pozvao bubnjara Ashtona Irwina da sudjeluje i bend je postao savršen. Međutim, nakon skromnih početaka, ubrzo su ih primijetile velike diskografske kuće. Tako su u nešto više od 10 godina prošli dug i turbulentan put od debitantskih pjesama od punk rocka i goth i industrial zvuka pa sve do profinjenog popa i elektronskog dance popa. Rolling Stone ih je nazvao emo-gone-pop, a Goldfinger je napisao kako su najbolji pop-punk bend. 

 | Autor:

5 Seconds of Summer također su vrlo aktivni u svom dobrotvornom radu. 2018. objavili su svoju verziju pjesme Queena “Killer Queen” kako bi podržali borbu protiv AIDS-a. Iste godine pojavili su se u 24 Hours of Reality: Protect Our Planet, Protect Ourselves, online emisiji koja je promicala svijest o klimatskim promjenama. Sudjelovali su i u showu Celebrity Family Feud, gdje pobjednici dijele nagradu za dobrotvorne svrhe po svom izboru. 2020. godine nastupili su i na humanitarnom koncertu Fire Fight Australia, gdje su skupili novac za sanaciju štete uzrokovane ogromnim požarima u Australiji. Također su 2020. godini, donirali  Fondu za pomoć oboljelima od Covida, kao i drugim pandemijskim organizacijama. Kampanjom Friends of Friends donirali su novac od prodaje ograničene kolekcije odjeće i koncerata djeci beskućnicima u Los Angelesu, a kasnije i sličnim organizacijama.

Ulaznice za ovaj glazbeni spektakl se mogu kupiti putem Eventim fizičke prodajne mreže i online na ovom linku. Više informacija pronađite i na službenoj stranici benda.

Tvoja reakcija?