Prvi 663 pregleda 15. svibnja 2022.

Ukrajina na eurovizijskom tronu: 'Ovo je za našu zemlju...'

YARA NARDI/REUTERS

Ukrajinska Kalush Orchestra svojom je pjesmom 'Stefania' očekivano pomela konkurenciju na Eurosongu, pjesma je dobila ime po frontmenovoj majci. Publika je glasno slavila pobjedu Ukrajine i oduševljeno pratila njihov ritam.

Ukrajinska folk-rap grupe Kalush Orchestra donijela je Ukrajini drugu pobjedu na Eurosongu sa 631 bod, nakon Ruslane 2004. godine. Energični nastup pjesme 'Stefania' oduševio je gledatelje i glasače, a Ukrajina je od početka natjecanja apsolutni favorit. Dvorana se nakon proglašenja napunila oduševljenim uzvicima i gromoglasnim pljeskom, piše 24sata.

 | Autor: YARA NARDI/REUTERS YARA NARDI/REUTERS

"Hvala jako puno, hvala za podršku. Ovo je za Ukrajinu. Slava Ukrajini", rekli su iz benda.

Ukrajinski predstavnici od stručnog žirija dobili su 192 boda, a od publike su dobili čak 439 bodova.

Kada su večeras izašli na pozornicu u Italiji poznati ritam nagnao je publiku da plješće uz pjesmu, a dodatno veselje nakon nastupa izazvao je i glavni pjevač nakon što je zamolio za mir, piše 24sata.

"Spasimo Mariupolj, spasimo Azovstal", glasno su poručili iz Kalush Orchestre.

 | Autor: Jens Büttner/DPA Jens Büttner/DPA

Pjesma je dobila ime po frontmenovoj majci

"Svi pjevuše našu pjesmu. Ona je originalno bila posvećena mojoj majci, po kojoj je i dobila ime, no sada je to pjesma za sve majke", rekao je za strane medije Oleh Psiuk, frontmen ukrajinske rap grupe Kalush Orchestra, koja je pobijedila na 66. Eurosongu. Pjesma 'Stefania' govorio o starenju i nostalgična je.

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?