Ova brza i fina tjestenina je idealna za dane kad vam se ne kuha puno, a jede vam se nešto ukusno
Sastojci:
- 450 g tjestenine
- 400 g brokule
- 2 žlice maslaca
- 30 g brašna
- 1 luk
- 3 režnja češnjaka
- 500 ml mlijeka
- 350 ml povrtnog temeljca
- 250 g cheddar sira
- 100 g parmezana
- 30 g krušnih mrvica
- sol i papar
Priprema:
Skuhaj tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Tri minute prije kraja ubaci i brokulu pa ih skuhaj zajedno, a potom i procijedi.
Na laganoj vatri otopi maslac pa dodaj sitno nasjeckani luk i češnjak. Pirjaj dok ne omekšaju, a zatim ubaci i brašno.
Uz miješanje polako dodaj mlijeko i temeljac. Pusti da umak krčka sve dok se ne zgusne, uz povremeno miješanje.
Umak makni s vatre, umiješaj naribani cheddar i naribani parmezan i po ukusu posoli i popapri.
U veliku posudu premazanu maslacem prebaci tjesteninu i brokulu, prelij umakom i pospi krušnim mrvicama. Peci 20-30 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, sve dok se sir ne otopi i ne poprimi zlatnu boju.
Posluži toplo. Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.