Prvi 1398 pregleda 07. travnja 2025.

Uvijek odličan izbor: Torta od jagoda i čokolade

screenshot/miss7gastro

Donosimo vam recept za tortu od jagoda i čokolade koja će vas oduševiti. U slast!

SASTOJCI

  • jaje 3 kom
  • šećer 4 žlica
  • glatko brašno 3 žlica
  • kakao prah 3 žlica
  • prašak za pecivo 0,50 kom
  • voćni jogurt - od jagode 300 g
  • jagode 500 g
  • šećer 50 g
  • vanilin šećer 2 kom
  • vrhnje za šlag 500 ml
  • želatina u prahu 15 g
  • čokolada za kuhanje 200 g
  • vrhnje za šlag 200 ml

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Žumanjke zajedno sa šećerom izmiksaj pjenasto, piše miss7.
  2. Dodaj brašno, kakao i prašak za pecivo, te sve sjedini.
  3. Prethodno čvrsto izlupane bjelanjke umiješaj u smjesu od žumanjaka.
  4. Peci u kalupu veličine 26 cm na 180 stupnjeva, oko10 minuta.
  5. Biskvit ohladi pa na njega namaži kremu od jagoda.
  6. Za kremu od jagoda želatinu napravi prema uputi na vrećici - ostavi je sa strane da nabubri, a nakon toga u multipraktik dodaj jogurt od jagode i zamrznute (svježe) jagode te sve izblendaj (izmiksaj) u glatku kremu.
  7. Kremu zagrij, pa u nju dodaj šećere (probaj je li dosta slatko). Zagrijte kremu tek toliko da se šećeri otope.
  8. U kremu od jagoda dodaj želatinu napravljenu po uputama s pakiranja.
  9. Izmiksaj vrhnje za šlag, te kremu od jagoda postepeno i lagano pomoću pjenjače umiješaj u šlag.
  10. Kremu stavi na biskvit i ohladi u hladnjaku barem 4 sata.
  11. Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru napravljenu od vrelog vrhnja u kojem se rastope komadi čokolade.
  12. Za glazuru - Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru. Ohladi i uživaj u ovom laganom i osvježavajućem desertu.

Tvoja reakcija?