Prvi 782 pregleda 28. lipnja 2020.

Uz ove makeup trikove, obrve će vam izgledati savršeno

taylor_hill/Instagram

Nije neka novost kako su obrve jedan od bitnijih dijelova našeg lica, a pravilan oblik i gustoća mogu nas proljepšati do neprepoznatljivosti.

Već godinama stručnjaci za ljepotu pokušavaju pronaći tajnu savršenih obrva te osmisliti tretman i način šminkanja koji bi i one ne baš tako savršene obrve učinio upravo takvima, piše Glamour.

Čini se kako su se najnovijom tehnikom naglašavanja obrva približili pronalasku efikasnog makeup trika za obrve kakve svi želimo imati. Naime, riječ je o nanošenju pudera te sjenčanju obrva tako da se postigne trodimenzionalnost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back When 🧡 Can You Guess What My Next Product Launch Will Be ?

Objavu dijeli Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Iako nam je već poznato da gelovi za obrve mogu pomoći otkloniti dlačice koje su nam viška, a olovke mogu stvoriti one koje nam nedostaju, postoji i korak koji profesionalci koriste za stvaranje iluzije zbog kojeg obrve imaju nježniji, suptilniji oblik.

,,Ova tehnika podrazumijeva da ‘popunite’ obrve kako bi izgledale prirodno punije, koristeći olovke, četkice i puder za obrve", kaže Sherrille Riley, stručnjakinja za obrve te osnivačica salona ‘Nails & Brows Mayfair’.

,,Ideja ove tehnike je stvoriti mekši izgled obrva za razliku od oštrog stila koji se nosi već neko vrijeme", objašnjava Sherrille.

Ona savjetuje da za stvaranje sjene koristimo neko tamnije sjenilo (ili prah za obrve). Pogledamo li malo pažljivije prirodno pune i guste obrve, možemo primijetiti da dlačice na njima stvaraju sjenu na koži ispod obrva i to je upravo ono što se pokušava dobiti ovim sjenčanjem.

"Ako želite da vam obrve izgledaju što prirodnije i gušće, morate rekreirati sjenu koja inače pada par milimetara ispod obrva", savjetuje Anastasia Soare, vlasnica salona ‘Anastasia Beverly Hills’, te dodaje kako bi za još bolje rezultate bilo poželjno koristiti više različitih nijansi pudera i sjenila koji se nanose na obrve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

This Time Last Year 💋 Cannes @taylor_hill @daniellepriano @patrickta

Objavu dijeli Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Postupak započinje stvaranjem baze na koži ispod obrva koja bi trebala biti jednu ili dvije nijanse svjetlija od vaše olovke za obrve . Zatim je potrebno nacrtati rub s olovkom te na kraju utisnuti sjenilo bez sjaja.

 

 

Ljetni broj JoomBoos Videostar magazina je na kioscima u Hrvatskoj i BiH.

 | Autor:

Tvoja reakcija?