Prvi 3995 pregleda 27. listopada 2018.

Večeras pomičemo sat: 5 stvari koje će se sigurno dogoditi

girly.inspo / instagram

Osim što će to za naš organizam biti manji ili veći šok, vjerojatno ćemo opet zaboraviti pomaknuti kazaljke na onim satovima koji se ne mijenjaju automatski

U noći sa subote na nedjelju, 28. listopada, prelazimo s ljetnog računanja vremena na zimsko, što znači da ćemo sat pomaknuti za jedan sat unazad, sa 3 na 2 sata, nakon ponoći, piše 24sata.

Naš se organizam, ipak, ne vodi time koje je vrijeme na zidnom ili ručnom satu, već se vodi našim unutarnjim satom i ovo pomicanje ostavit će neke posljedice na nas. Pogotovo na one osjetljivije. Ovih pet stvari sigurno će se dogoditi sutra, ali i danas tijekom dana, nakon i ususret ovom pomicanju kazaljke na satu.

1. Svi će mozgati u kojem smjeru zapravo pomičemo kazaljku

via GIPHY

Naprijed ili unatrag? Definitivno unatrag. Sat se pomiče s 3 sata ponovno na 2 sata, no, sva sreća što postoji moderna tehnologija koja se pomiče sama pa ne moramo puno brinuti da smo nešto zeznuli ili otišli u krivu vremensku zonu...

2. Zapravo nećemo spavati jedan sat dulje

via GIPHY

Okej, tehnički ćemo, kad se sat vrati za jedan sat unazad, imati sat vremena više za spavanje, no s obzirom na to da se naš organizam vodi našim unutarnjim, tjelesnim satom, vjerojatnije je da ćemo se probuditi u neko naše normalno vrijeme. Recimo, ako je naše tijelo planiralo da će nas probuditi u 9 ujutro, sad će nas probuditi u 8 ujutro. Vjerojatno.

3. Sat u autu opet će ostati netaknut

via GIPHY

S obzirom da se u nekim automobilima sat ne podešava sam, a mi smo prelijeni da to napravimo, vjerojatno ćemo od sutra pa nadalje buljiti u sat tijekom vožnje i neće nam biti jasno zašto se ne poklapa s vremenom na mobitelu, piše Her. Dobro, bit će nam jasno, ali ga svejedno nećemo podesiti. Najvjerojatnije...

4. Promjena će biti šok za naš organizam

via GIPHY

Ako naporno radite, trenirate, idete u školu i imate puno obaveza, ili ste općenito osjetljivija osoba, ova bi vam promjena mogla biti šok za organizam. No, mogla bi biti i šok za organizaciju vremena, barem prvi nekoliko dana dok se ne snađete i ne prilagodite. 

5. Ove godine možda pomičemo sat zadnji put!

via GIPHY

Ove će nedjelje Europljani još jednom pomaknuti sat unatrag, možda zadnji put. Sve je veći pritisak da se ukine ritual pomicanja kazaljki dvaput godišnje, piše 24sata.

Pa, sretno pomicanje i prilagodba svima!

 

Prvu knjigu hrvatskog youtubera TheSikrt "Gola istina: Bez cenzure", u kojoj otkriva sve tajne o svom životu i pismo tajne obožavateljice, možete kupiti na svim Tisak prodajnim mjestima, u Tisak Media Centrima i na Žutom Kliku po cijeni od 69,90 kuna. 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve