Prvi 2081 pregleda 08. srpnja 2019.

Vidite li na fotki auto ili plažu? Evo što to govori o vama

dgbossgaming/Instagram

Ova optička iluzija će vas malo namučiti, ali će vam možda i nešto otkriti o vama. Probajte je riješiti.

Ljude je nedavno jaaako zbunila fotografija na kojoj jedni vide automobil, a drugi plažu. Kao i sve optičke iluzije koje su ranije podijelile i posvađale javnost, i ova je izazvala pomutnju. Stručnjaci kažu kako je ono što vidimo na fotki, ponovno, povezano s našim mozgom.

Pogledajte fotku i recite nam što vi vidite:

 | Autor: dgbossgaming/Instagram dgbossgaming/Instagram

Većina ljudi vidi plažu tijekom noći i valove koji u nju 'udaraju', ali to je zapravo samo optička iluzija vrata automobila koje je potrebno popraviti. Valovi su zapravo rub vrata koja su 'izgrižena' i zahrđala. Plaža je, pak, cesta na kojoj je automobil parkiran. 

Jedno od boljih objašnjenja fotke dao je jedan čovjek na Twitteru:

"Ako vidite plažu, nebo, kamenje i zvijezde onda ste pravi umjetnik. No, ovo nije plaža, već donji dio automobila kojem je potreban popravak."

Neki su bili prilično zbunjeni:

Ipak, ispada da ono što vidimo na fotki ovisi o tome koji nam je dio mozga dominantniji, lijevi ili desni.

Lijevi ili desni dio mozga

Lijevi dio upravlja logikom i njega češće koristimo kod rješavanja nekih obaveza i zadataka. Desni je kreativniji i izraženiji je kod umjetnika. Dakle, ako vidite plažu, vama je dominantniji desni dio mozga i kreativna ste osoba, a ako vidite auto, vi ste vođeni logikom i dominantnija vam je lijeva strana mozga.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    štoo?