Prvi 1173 pregleda 05. lipnja 2025.

Voćni tart bez pečenja: Jagode i limun u najboljoj kombinaciji

es.tastemade.com/Pinterest/Screenshot

Temperature rastu, stoga biramo deserte bez pečenja! Ovaj šareni tart od jagoda i limuna pravo je ljetno osvježenje. Hrskava podloga od keksa i maslaca savršeno se slaže s kremastim limunovim curdom, od kojeg se u jedan dio dodaje džem od jagode. Isprobaj ovaj brzi recept i oduševi se!

SASTOJCI

  • maslac 250 g petit beurre keksi
  • 300 g sol 0,50 žličica
  • jaje 4 kom
  • žumanjak 4 kom
  • šećer 250 g
  • limunova korica 2 žličica
  • sok od limuna 250 ml
  • gustin (kukuruzni škrob) 2 žlica
  • džem od jagoda 250 ml
  • slatko vrhnje

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. 5 žlica maslaca rastopi na slaboj vatri ili u mikrovalnoj, prebaci u veliku zdjelu. Dodaj mljevene kekse i 1/4 žličice soli. Dobro promiješaj da se sve sjedini, piše miss7
  2. Dnom šalice za mjerenje mješavinu keksa utisni u dno i stranice kalupa. Stavi u hladnjak da se dobro stisne, minimalno 20 minuta.
  3. U srednjoj zdjeli izmiksaj žumanjke i cijela jaja. Rastopi ostatak maslaca. Dodaj u maslac mješavinu jaja, šećer, limunovu koricu, sok od limuna i gustin. Zagrijavaj, uz stalno miješanje pjenjačom, dok se curd ne stisne na gustoću pudinga, 6-8 minuta.
  4. Curd od limuna procijedi kroz fino cjedilo u vatroslatnu posudu srednje veličine. ! žalicu curda (250 ml) prebaci u durgu posudu te u taj manji dio umiješaj džem od jagoda.
  5. Obje kreme postupno ulij u sredinu pripremljene kore od keksa, naizmjence. Malo kreme od limuna, malo one od jagoda.
  6. Vrhom štapića za ražnjiće izmiješaj dviej kreme. Dobro ohladi da se stisne, minimalno 2 sata, najbolje preko noći.
  7. Dobro ohlađeni šareni tart od jagoda i limuna posluži uz tučeno slatko vrhnje.


 

Tvoja reakcija?