Ovaj gulaš je idealna opcija za nadolazeće hladne dane jer će vas ugrijati istog trena
Sastojci:
- 500 g junetine od buta
- 2 luka
- 150 g mrkve
- 20 ml ulja
- 250 g sjeckane rajčice
- žličica ljute crvene mljevene paprike
- 1/2 žlice ajvara
- češanj češnjaka
- 1/2 čili papričice
- žlica koncentrata rajčice
- 1/2 žlice škrobnog brašna
- žlica peršina
- sol i papar
Priprema:
Na ulju poprži junetinu narezanu na manje kocke. Dodaj sjeckani luk i ribanu mrkvu.
Pirjaj oko 5 minuta, makni s vatre i umiješaj koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
Vrati na vatru, dodaj sjeckanu čili papričicu i rajčice, posoli i popapri. Dodaj 8 dl vode i kuhaj poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša. Po potrebi dolij još vode.
Škrobno brašno razmuti u malo hladne vode i umiješaj u juhu. Kratko prokuhaj, umiješaj ajvar i pospi sjeckanim peršinom.
Uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.