Donosimo recept za preukusnu pileću krem juhu s noklicama koju možete poslužiti kao predjelo, ali i kao glavno jelo, zahvaljujući njezinoj zasitnosti. Dobar tek!
SASTOJCI
- maslinovo ulje 2 žlica
- luk 1 kom
- mrkva 2 kom
- celer - stabljika 1 kom
- sušeni origano 1 žličica
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- češnjak 3 režanj
- pileći zabatak - otkošteni 4 kom
- pileća prsa - file 2 kom
- pileći temeljac 1,50 l
- timijan - grančica 3 kom
NOKLICE I POSLUŽIVANJE
SASTOJCI
- glatko brašno 1,50 šalica
- prašak za pecivo 2 žličica
- sol 1,50 žličica
- jaje 1 kom
- mlaćenica 165 ml
- maslac 2 žlica
- slatko vrhnje 250 ml
- listići svježeg peršina
POSTUPAK
- Za juhu: U velikoj gusenoj posudi na srednjoj vatri zagrij ulje. poprži luk, nasjeckanu mrkvu i celer, uz povremeno miješanje, dok ne omekša, oko 7 minuta. Umiješaja origano, dodaj soli i papra. Dodaj usitnjeni češnjak i dinstaj dalje dok ne zamiriši, oko 1 minute.
- Dodaj komade piletine, malo ih poprži s obje strane, ulij temeljac i pusti da zakipi. Smanju vatru na srednje slabu i pusti da ključa, uz povremeno miješanje, dok se piletina do kraja ne skuha, oko 10 minuta. Piletinu izvadi na tanjur ili dasku za rezanje i usitni je uz pomoć 2 vilice. Juha neka cijelo vrijeme lagano ključa.
- Noklice i slaganje: U velikoj zdjeli dobro izmiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. U sredini mješavine brašna napravi udubinu u koju dodaj jaje, mlaćenicu i maslac te sve dobro izmiješaj - vilicom ili mikserom.
- U juhu dodaj usitnjenu piletinu i slatko vrhnje (ako želiš manje masno jelo koristi vrhnje za kuhanje s manje masnoće, no slatko vrhnje juhi će dati punoću okusa). Pusti da zakipi. U juhu stavljaj žlicu po žlicu smjese za noklice. poklopi i kuhaj dok se noklice ne skuhaju do kraja, otprilike 5 minuta.
- Posluži juhu posutu nasjeckanim listićima svježeg peršina, piše miss7.
@finimini.podravka Do posljednjeg čučnja… 💪🏼 Koje fakseve da iduće sučelimo? #finimininoodles #finimini #podravka #faks #challenge @noel ♬ original sound - Fini-Mini
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Dancy11042005
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.