Donosimo recept za preukusnu pileću krem juhu s noklicama koju možete poslužiti kao predjelo, ali i kao glavno jelo, zahvaljujući njezinoj zasitnosti. Dobar tek!
SASTOJCI
- maslinovo ulje 2 žlica
- luk 1 kom
- mrkva 2 kom
- celer - stabljika 1 kom
- sušeni origano 1 žličica
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- češnjak 3 režanj
- pileći zabatak - otkošteni 4 kom
- pileća prsa - file 2 kom
- pileći temeljac 1,50 l
- timijan - grančica 3 kom
NOKLICE I POSLUŽIVANJE
SASTOJCI
- glatko brašno 1,50 šalica
- prašak za pecivo 2 žličica
- sol 1,50 žličica
- jaje 1 kom
- mlaćenica 165 ml
- maslac 2 žlica
- slatko vrhnje 250 ml
- listići svježeg peršina
POSTUPAK
- Za juhu: U velikoj gusenoj posudi na srednjoj vatri zagrij ulje. poprži luk, nasjeckanu mrkvu i celer, uz povremeno miješanje, dok ne omekša, oko 7 minuta. Umiješaja origano, dodaj soli i papra. Dodaj usitnjeni češnjak i dinstaj dalje dok ne zamiriši, oko 1 minute.
- Dodaj komade piletine, malo ih poprži s obje strane, ulij temeljac i pusti da zakipi. Smanju vatru na srednje slabu i pusti da ključa, uz povremeno miješanje, dok se piletina do kraja ne skuha, oko 10 minuta. Piletinu izvadi na tanjur ili dasku za rezanje i usitni je uz pomoć 2 vilice. Juha neka cijelo vrijeme lagano ključa.
- Noklice i slaganje: U velikoj zdjeli dobro izmiješaj brašno, prašak za pecivo i sol. U sredini mješavine brašna napravi udubinu u koju dodaj jaje, mlaćenicu i maslac te sve dobro izmiješaj - vilicom ili mikserom.
- U juhu dodaj usitnjenu piletinu i slatko vrhnje (ako želiš manje masno jelo koristi vrhnje za kuhanje s manje masnoće, no slatko vrhnje juhi će dati punoću okusa). Pusti da zakipi. U juhu stavljaj žlicu po žlicu smjese za noklice. poklopi i kuhaj dok se noklice ne skuhaju do kraja, otprilike 5 minuta.
- Posluži juhu posutu nasjeckanim listićima svježeg peršina, piše miss7.
@finimini.podravka Do posljednjeg čučnja… 💪🏼 Koje fakseve da iduće sučelimo? #finimininoodles #finimini #podravka #faks #challenge @noel ♬ original sound - Fini-Mini
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.