Ako ste u potrazi za laganim ljetnim obrocima čija priprema vam neće oduzeti previše vremena, na pravom ste mjestu jer smo za vas pronašli recept za najukusnije popečke od tikvica. Na vama je samo da se bacite na pripremu i uživate u ukusnom obroku
Sastojci:
- 300 g tikvica
- 50 g sira (gouda, edamer i slično)
- 100 g glatkog brašna
- 2 jaja
- sol i papar
- Ulje za prženje
Postupak:
Tikvice operite, ogulite i naribajte pa ih blago posolite i ostavite a odstoje pet minuta. Zatim ih stavite u zdjelu, dodajte im naribani meki sir, jaja, brašno te sol i papar po želji. Sve zajedno pomiješajte kako bi dobili kompaktnu smjesu. Kako piše Miss7, ako vam je smjesa prerijetka u nju možete dodati još brašna. A ako je smjesa pregusta možete dodati malo mlijeka kako bi ju razrijedili.
Tako pripremljenu smjesu ostavite da odstoji otprilike deset minuta. Nakon što je smjesa odstajala, možete početi s prženjem popečaka. To ćete napraviti tako što ćete na srednje jakoj vatri zagrijati ulje te u njega dodaj smjesu od tikvica koju ćete žlicom oblikovati u popečke.
Popečke pecite po nekoliko minuta sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju. Kada ste ih maknuli iz ulja, stavite ih na papirnate ručnike kako bi upili višak masnoće.
Popečke možete jesti same, ali i uz pire krumpir i razne umake po želji.
Dobar tek!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.