Kišni vikend nas baš zove na to da ga provedemo u toplom domu, uz neku dobru seriju i finu klopu. Našli smo super jednostavan recept za 'bakinu' pitu od sira koju svatko može napraviti za čas, a okusom će vas baš vratiti u djetinjstvo. Uživajte!
Sastojci koji su vam potrebni za tijesto:
- 50 dag glatkog brašna
- 30 dag maslaca
- 10 dag šećera
- 1 cijelo jaje
- 2 žumanjka
- 2 žlice kiselog vrhnja
Sastojci koji su vam potrebni za nadjev:
- 90 dag svježeg sira
- 15 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 3 žumanjka
- žlica limunove korice
- po želji možete dodati grožđice
Kako se priprema pita?
- Maslac koji je stajao na sobnoj temperaturi izmrvite i dodajte u brašno. Dodajte šećer, jaje, žumanjke i kiselo vrhnje. Zamijesite prhko tijesto, a po potrebi još dodajte brašno dok ga mijesite. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da kratko stoji u hladnjaku.
- Nadjev napravite tako da svježi sir pomiješate sa šećerom, vanilin šećerom, žumanjkom i limunovom koricom. Po želji u nadjev ubacite i grožđice. Ako ih ne volite, možete ih i izostaviti.
- Tijesto podijelite u dva dijela. Razvaljajte prvi dio i stavite ga na namašćenu posudu za pečenje. Malo ga izbodite vilicom pa dodajte nadjev. Drugi dio tijesta također razvaljajte pa ga dodajte gore.
- Izbodite gornju koru vilicom i stavite pitu peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva. Pecite oko 45 minuta, dok kora ne dobije lijepu boju.
- Pitu po želji pospite šećerom u prahu i poslužite! Uživajte i dobar tek!
Originalan recept pronađite na stranici Miss7 Gastro.
Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.