Prvi 4258 pregleda 10. travnja 2025.

Zaboravite sve druge recepte: Ova pinca uvijek uspije!

screenshot/miss7

Mirisna, mekana i savršeno slatka – uskršnja pinca je tradicija koju volimo iz godine u godinu. Ako tražite recept koji provjereno uspijeva, Nevena Josipović s bloga 'Mama drama' ima savršen odgovor. U slast!

SASTOJCI

  • oštro brašno 350 g
  • glatko brašno 150 g
  • svježi kvasac 1 kom
  • šećer 100 g
  • vanilin šećer 1 kom
  • maslac 80 g
  • mlijeko 200 ml
  • sol 1 prstohvat
  • žumanjak 3 kom
  • narančina korica 1 kom
  • limunova korica 1 kom
  • rakija 2 žlica
  • rum 1 žlica
  • žumanjak 1 kom

 | Autor: canva/screenshot/YouTube canva/screenshot/YouTube

POSTUPAK

  1. Kvasac razmuti u malo mlakog mlijeka. Maslac rastopi u 2 dcl toplog mlijeka, piše miss7.
  2. U posudu stavi glatko i oštro brašno, dodaj šećere, sol, žumanjke, naribane korice limuna i naranče, rakiju i rum. U pripremljene sastojke dodaj kvasac i rastopljeni maslac s mlijekom.
  3. Sastojke miješaj kuhačom, dobro sjedini i lupaj da zrak ulazi u tijesto. Zatim ostavi na toplom 15 minuta.
  4. Tijesto izvadi na pobrašnjenu podlogu, lagano premijesi, napravi dvije kugle i lijepo ih oblikuj.
  5. Tijesto stavi na pleh obložen papirom za pečenje, prekrij krpom te ostavi na toplom da se dižu, 20-25 minuta.
  6. Pećnicu zagrij na 170°C.
  7. Prije pečenja pince zareži nožem u obliku trokrake zvijezde. Sve osim tog reza premaži žumanjkom.
  8. Stavi ih peći 20 minuta na 170°C te ih zatim prekrij aluminijskom folijom i peci još 25 do 30 minuta. Probaj ih čačkalicom jesu li su gotove - ako se tijesto ne hvata za čačkalicu, gotove su.
  9. Izvadi pince iz pećnice i posipaj šećerom u prahu ili granulama šećera. Ostavi da se ohlade i uživaj u svakom zalogaju!

Tvoja reakcija?