Mirisna, mekana i savršeno slatka – uskršnja pinca je tradicija koju volimo iz godine u godinu. Ako tražite recept koji provjereno uspijeva, Nevena Josipović s bloga 'Mama drama' ima savršen odgovor. U slast!
SASTOJCI
- oštro brašno 350 g
- glatko brašno 150 g
- svježi kvasac 1 kom
- šećer 100 g
- vanilin šećer 1 kom
- maslac 80 g
- mlijeko 200 ml
- sol 1 prstohvat
- žumanjak 3 kom
- narančina korica 1 kom
- limunova korica 1 kom
- rakija 2 žlica
- rum 1 žlica
- žumanjak 1 kom
POSTUPAK
- Kvasac razmuti u malo mlakog mlijeka. Maslac rastopi u 2 dcl toplog mlijeka, piše miss7.
- U posudu stavi glatko i oštro brašno, dodaj šećere, sol, žumanjke, naribane korice limuna i naranče, rakiju i rum. U pripremljene sastojke dodaj kvasac i rastopljeni maslac s mlijekom.
- Sastojke miješaj kuhačom, dobro sjedini i lupaj da zrak ulazi u tijesto. Zatim ostavi na toplom 15 minuta.
- Tijesto izvadi na pobrašnjenu podlogu, lagano premijesi, napravi dvije kugle i lijepo ih oblikuj.
- Tijesto stavi na pleh obložen papirom za pečenje, prekrij krpom te ostavi na toplom da se dižu, 20-25 minuta.
- Pećnicu zagrij na 170°C.
- Prije pečenja pince zareži nožem u obliku trokrake zvijezde. Sve osim tog reza premaži žumanjkom.
- Stavi ih peći 20 minuta na 170°C te ih zatim prekrij aluminijskom folijom i peci još 25 do 30 minuta. Probaj ih čačkalicom jesu li su gotove - ako se tijesto ne hvata za čačkalicu, gotove su.
- Izvadi pince iz pećnice i posipaj šećerom u prahu ili granulama šećera. Ostavi da se ohlade i uživaj u svakom zalogaju!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.