Prvi 2909 pregleda 27. kolovoza 2018.

Zašto je ljuta hrana dobra za tvoje zdravlje?

Pinterest

Ljuta hrana nije baš za svačiji ukus, no postoji više razloga zašto je ona izrazito dobra za tvoje zdravlje.

Portal Bustle nam donosi nekoliko razloga zašto je ljuta hrana super stvar.

1. Pomoći će ti kod mršavljenja.

Dokazano je da ljudi koji za vrijeme obroka konzumiraju i neki ljuti dodatak (tipa ljuti feferoni) imaju smanjenu potrebu za masnim, slanim i slatkim tako da automatski unesu manje kalorija.

via GIPHY

2. Rješava problem sa dišnim putevima.

Istraživanja su otkrila kako kurkuma štiti pluća od virusa, prašine, dima cigareta i ispušnih plinova iz okoline. Rezultat je smanjen rizik oboljenja od astme, laringitisa, bronhitisa i ostalih plućnih bolesti.

via GIPHY

3. Pomaže pri pamćenju.

Jedno istraživanje je pokazalo kako su visoke doze ekstrakta ružmarina i zelene metvice popravile pamćenje u miševa koji su bolovali od gubitka pamćenja uzrokovanim starošću. Ovi začini sadrže antioksidanse koji mogu smanjiti stres u dijelovima mozga koji kontroliraju učenje i pamćenje.

via GIPHY

4. Smanjuje štetnost masne hrane.

Kad konzumiramo masnu hranu, broj triglicerida u našem tijelu (masnoće povezane sa srčanim oboljenjima i dijabetesom) se povećava, baš kao i razina inzulina koji neiskorištenu glukozu skladišti i pretvara u salo. To se neće dogoditi ukoliko masno jelo začinimo nekim od ljutih začina.

via GIPHY

5. “Popravlja” meso s roštilja.

Priprema mesa na roštilju na temperaturama višim od 190 stupnjeva dovode do stvaranja otrovnih spojeva koji se povezuju s nastankom različitih vrsta raka. Najveću koncentraciju ovih otrova sadrže hrskavi, prepečeni dijelovi hrane s roštilja. Istraživanje je pokazalo kako mariniranje mesa u ljutim začinima smanjuje pojavu otrovnih spojeva za čak 61 do 70 posto.

via GIPHY

ŽELIŠ IMATI TETOVAŽU KAO TVOJI OMILJENI YOUTUBERI LAYZ I DENNIS DOMIAN? Brzo na kioske Tiska gdje te uz ljetno izdanje JoomBoos VideoStar magazina čeka PREDOBRA TETOVAŽA.   | Autor:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • hani

    Ja obožavam da jedem sve ljuto jer sam na baku ona je slavonka a did dalmatinac...majka meni kaže da se od onog slavonsko nus ne valja ljuto sve jer da deblja jedva cekan da joj ovo pokažem😄😅
  • mala_loodacha

    odlično, obožavam ljuto