Zelene kiflice s bučinim sjemenkama bit će sjajan i nešto zdraviji dodatak tvojim božićnim kolačićima. Ako ne želiš oblikovati kiflice, tijesto možeš jednostavno narezati na kolutiće i ispeći. No, umakanje u čokoladu je obavezno jer zeleni kolačići napola uronjeni u čokoladu izgledaju fantastično!
SASTOJCI
- glatko brašno 250 g
- bučine sjemenke 200 g
- šećer u prahu 100 g
- maslac 200 g
- sol 1 prstohvat
- žumanjak 2 kom
- bučino ulje 2 žlica
- vanilin šećer 1 kom
- čokolada 100 g
POSTUPAK
- Sjemenke buče lagano tostirati na suhoj tavi, ohladiti i samljeti u brašno, najbolje u mlincu za kavu.
- Hladan maslac narezati na kockice, pomiješati s brašnom, šećerima, brašnom od buče i solju.
- Vrhovima prstiju "umasirati" maslac u ostale sastojke kako bi se stvorile mrvice. Dodati ulje od buče i žumanjke te kratko mijesiti.
- Odmoriti smjesu u hladnjaku barem 2 sata, piše Miss7.
- Tijesto oblikovati u nekoliko valjaka. Rezati komadiće težine oko 25 g, oblikovati kuglice i iz njih kiflice.
- Slagati kiflice na pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180° oko 12 min.
- Ohladiti kiflice na plehu ili pažljivo premjestiti zajedno s papirom na rešetku za hlađenje.
- Vrhove hladnih kiflica umočiti u čokoladu otopljenu na pari. Ohladiti kiflice prije uživanja
@finimini.podravka Do posljednjeg čučnja… 💪🏼 Koje fakseve da iduće sučelimo? #finimininoodles #finimini #podravka #faks #challenge @noel ♬ original sound - Fini-Mini
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.