Vanjski zrak je hladan, a magla nas prati gotovo svaki dan što je savršeno vrijeme za topli obrok na žlicu! Ovaj zimski minestrone, recept slavne Ina Garten, brzo se priprema u jednom loncu, bogat je povrćem i nutrijentima, a lako ga možete napraviti i u veganskoj verziji. Koristite svježe ili smrznuto povrće i uživajte u hranjivom, jednostavnom jelu.
SASTOJCI
- maslinovo ulje 2 žlica
- luk 2 kom
- celer - stabljika 2 kom
- mrkva 2 kom
- češnjak 2 režanj
- smeđa riža 0,75 šalica
- povrtni temeljac 750 ml
- voda 500 ml
- origano 2 žličica
- timijan 2 žličica
- bosiljak 2 žličica
- lovorov list 1 kom
- krumpir 2 kom
- zelene mahune 1 šalica
- koncentrat rajčice 3 žlica
- pelati iz konzerve 100 g
- kuhani slanutak 1,50 šalica
- sol 1 žličica
- parmezan 2 šalica
POSTUPAK
- Na srednjoj vatri zagrij maslinovo ulje, dodaj luk, celer i mrkvu. Dinstaj dok povrće ne omekša, oko 10 minuta. Umiješaj češnjak i dinstaj još minutu.
- Dodaj rižu, a potom i temeljac, vodu i suhe začine. Pusti da zavrije i kuhaj oko 25 minuta. Umiješaj krumpire i mahune. Kuhaj dok riža i krumpiri ne omekšaju, piše Miss7.
- Umiješaj koncentrat rajčice i pelate te slanutak. Kuhaj još 10-ak minuta, odnosno dok sve ne omekša.
- Na kraju kuhanja dodaj sol i parmezan (ili vegansku inačicu).
- Posluži s malo svježe mljevenog papra na vrhu i krupnijim komadima parmezana (ili veganske inačice).
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.