Prvi 1381 pregleda 09. travnja 2019.

Znamo tko je najpametniji član kraljevske obitelji!

#princcharles/Instagram

Hm... tko se to može pohvaliti znanjem?

Upoznala je političare i filmske zvijezde, tečno govori francuski, i još uvijek jaše konja u dobi od 91 godine, ali kraljica nikada u životu nije položila akademski ispit. Elizabeta II. nije imala vremena za formalno školovanje, već je morala od rane dobi učiti o monarhiji. Nasuprot tome, njezina djeca i unuci uživali su u 'normalnijem' obrazovanju - i pokazali su različite stupnjeve uspjeha. A koliko je tko zapravo pametan, zna Mirror.

Kraljica Elizabeta II.

U ranom djetinjstvu kraljicu je imala privatne poduke vezane uz svoje buduće kraljevske dužnosti od 9,30 do 11 sati. Nakon abdikacije svog ujaka Edwarda VIII. Godine 1938., Elizabeta se morala pripremiti za ulogu koja ju je čekala. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lord give me strength to deal with these imbeciles

A post shared by Her Majesty (@queenelizabeth) on

Formalno obrazovanje nije bilo prioritet njezinih roditelja.

"Kraljičin otac nije volio školu, a njezina majka je mislila da je važnije zabaviti se", rekla je profesorica Kate Williams, autorica knjige Young Elizabeth za 'Good Housekeeping'.

Za razliku od njezina oca, kraljica je bila i jako bista i imala je apetit za učenjem, kao i oštro pamćenje.

Princ Charles

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Events took place across the UK today to mark the 70th anniversary of the founding of the National Health Service. Members of the Royal Family met NHS staff and patients at engagements in England, Scotland and Wales. The Prince of Wales - already in Wales for his annual week of engagements to celebrate Welsh achievement and culture - started the day with a Garden Party at Ysbyty Aneurin Bevan hospital. Aneurin Bevan - the Welsh son of a coal miner and founder of the NHS - is a source of much pride in Wales. In the afternoon, The Countess of Wessex attended a service at Westminster Abbey where a number of the NHS's longest-serving members of staff were amongst the congregation. she was presented with flowers by Lola, the granddaughter of Aileen Coomber, a mental health nurse with 65 years of NHS service under her belt. At the final Royal event of the day, The Duke of Cambridge spoke to NHS staff and patients about their experience within the health service during a reception in Scotland. 📸 Press Association

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Upravo zbog toga se na kraljici nikad ne bi rekla kako nikad nije završila formalnu školu. Ona je jednostavno upijala sve oko sebe i bila samouka. Za razliku od nje, Charles se školovao na Gordonstounu te je pohađao Sveučiliše Cambridge. A navodno je i njegov tjelohranitelj, koji je zajedno njim bio prisutan na svim predavanjima polagao iste ispite i odlično prošao.

Prinčevi William i Harry i vojvotkinja Kate

Prinčevi su imali sklonost prema škotskom internatu pa su tako William i Harry pohađali Eton. William je tako briljirao u geografiji, povijesti umjetnosti i biologiji, a dobio je i diplomu iz geografije na Sveučilištu St. Andrews u Škotskoj. Kao što svi znamo, tamo je upoznao svoju ženu, Kate, koja je diplomirala povijest umjetnosti. Harry je izabrao drugačiji put te se pridružio vojsci. 

Meghan Markle

Meghan je diplomirala kazališne i međunarodne studije na 'Northwestern's School of Communication'. Northwestern se smatra prestižnim i 'konkurentnim' sveučilištem koje se često nalazi u top 10 sveučilišta u SAD -u. Uz to, Meghan je stažirala u američkom veleposlanstvu u Buenos Airesu i bila vješti kaligraf. 

Tko je onda najpametniji?

Pa, 'najpametniji' član kraljevske obitelji, ako je suditi isključivo prema stupnju akademskog obrazovanja je upravo Meghan Markle koja je prestigla princezu Eugenie (mlađa kćer kneza Andrewa, vojvode od Yorka i Sarah, vojvotkinje od Yorka) koju se do sada smatralo najobrazovanijom, obzirom da je studirala Englesku književnost, povijest umjetnosti i politiku na Newcastleu. Svaka čast, Meghan!

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    ZNALA SAM