Riješi me! 1180 pregleda 04. kolovoza 2022.

Evo kako što duže zadržati preplanuli ten

reuters/pixsell/CANVA

Mnogi od vas već su se vratili s godišnjih odmora gdje ste dobili prekrasan preplanuli ten. Pretpostavljamo kako tu 'boju' želite zadržati što duže pa vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta kako to postići

Tuširajte se u hladnijoj vodi

Što je voda kojom se tuširate toplija, to se koža više isušuje, a to dovodi do bržeg gubljenja boje i neujednačenog tena.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Upravo zato, pripazite na temperaturu vode kojom se tuširate i, kako piše Elle, obavezno njegujte svoju kožu raznim losionima i uljima jer se preplanulost duže zadržava na dobro hidriranoj i nahranjenoj koži.

Nanosite SPF i nakon sunčanja

Kreme sa zaštitnim faktorom važno je nositi i za vrijeme sunčanja kako biste spriječili oštećenja na vašoj koži. No, važno ih je nanijeti i nakon što postignete određenu razinu preplanulosti koju ste željeli.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Naime, suncu ćete biti izloženi i nakon sunčanja i povratka s mora što znači da bi vaša koža mogla vrlo lako izgorjeti i početi se ljuštiti. Naravno, ako se koža krene ljuštiti, s njom odlazi i vaša preplanulost.

Piling

Ako želite da vaša preplanulost traje i da blijedi postepeno, piling je iznimno važan. Piling uklanja mrtve stanice koje su se nataložile na površinu vaše kože i ostavlja važu kožu sjajnom i mekom.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Također, nakon korištenja pilinga važno je dobro nahraniti kožu uljima i losionima. 

Pijte dovoljno vode

Kao što je, za zdrav izgled kože, važna hidratacija izvana, jednako je važna hidratacija kože iznutra.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Stoga, obratite pažnju unosite li u sebe barem dvije litre vode na dan i izbjegnite uranjene znakove starenja i umoran izgled kože. 

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?