Riješi me! 16 pregleda 07. ožujka 2017.

Hejteri došli na svoje: Facebook uvodi opciju o kojoj maštaš!

facebook
Dreamstime

Tražili ste - dobili ste

Priznali vi to ili ne, činjenica je da na društvenim mrežama provodite veći dio slobodnog vremena pa ne čudi što uočavate sve prednosti i nedostatke ovakvog načina komuniciranja. No, kada je u pitanju opcija "dislajkanja" korisnici su podijeljeni u dvije skupine. Dok jedni maštaju o uvođenju istog kako bi cijelome svijetu mogli jasno dati do znanja s čim se točno ne slažu, drugi smatraju kako je "dislike" potpuno nepotreban.

Kako bilo, iz Facebooka je potvrđeno da je u tijeku testiranje gumba "dislike", odnosno opcija kojom ćete bez pardona jednim klikom reći: ne sviđa mi se.

Opcija je još uvijek dostupna tek manjem broju korisnika u Americi, a valja napomenuti da spomenuti gumb neće biti integriran u cjelinu s ostalim emotikonima kojima trenutno reagiramo na news feed statuse. Dislike će u prvoj fazi postojati samo kao jedna od opcija u privatnom Messenger razgovoru, a mnogi se boje kako će se ovako samo poticati cyber zlostavljanje. 

No, u Facebooku tvrde drugačije...

- Vidjet ćemo njegovu namjenu, otkriti zbog čega ga ljudi koriste i u kojim prilikama. Moguće je da će dosta olakšati glasovanje i ispunjavanje anketa poslovnim ljudima u zatvorenim grupama i inboxima. Oduvijek koristimo nove načine i testove kako bismo od Messengera napravili zabavnije mjesto - objasnili su za The Independent.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?