Riješi me! 46423 pregleda 06. siječnja 2022.

KVIZ: Svi trebaju dobiti 10/10 na ovom kvizu iz glazbenog!

canva/youtube

Jeste li spremni za kviz znanja iz - glazbene kulture? Ako ste pažljivo slušali na satovima u školi, ovo bi za vas trebao biti, kako se kaže, 'mačji kašalj'. Možete li rasturiti ovaj glazbeni kviz? Saznajte odmah, a onda nam javite rezultat.

Riješi kviz:

 

 

 

I dok smo u osnovnoj školi iz glazbenog učili ovakvo gradivo, u našem Rap School showu, koji je završio krajem prošle godine, i kandidati, ali i publika od žirija i stručnjaka učili su o autorskim pravima, kreativnom stvaralaštvu u glazbi i svim temama koje zanimaju i moraju zanimati glazbenike i sve one koji se glazbom odluče baviti!

U jednoj je epizodi tako Marin Ivanović Stole, član žirija, objasnio tko štiti autorska prava glazbenika u Hrvatskoj te dodao:

"Mi u Hrvatskoj imamo ZAMP koji je tu da nam osigura da nitko ne krade naše pjesme i autorski rad te da nitko naša autorska djela ne koristi pod svojim imenom." S njime su se složili i Fil Tilen i Hiljson Mandela, također članovi žirija JoomBoosova hip hop showa.

 | Autor:

"ZAMP nama glazbenicima omogućava da, kada svoj proizvod stavimo na tržište, imamo zaštitu s njihove strane da za taj proizvod dobijemo svoj dio novca", objasnio je Fil Tilen u jednoj od epizoda.

Svih se epizoda možete prisjetiti i ponovno ih pogledati na našem YouTube kanalu, a koliko toga vi znate o autorskih pravima možete provjeriti i u ovom kvizu znanja!

 | Autor:

Tvoja reakcija?