Riješi me! 650 pregleda 22. studenoga 2016.

Ne "kužite" geometriju? Ova aplikacija zna riješiti svaki zadatak!

geometrija
Dreamstime

Zagrebački studenti osmislili su aplikaciju koju će obožavati svi učenici...

Priznajte, ni vi ne volite geometriju. Ustvari, rijetki su oni koji je vole i razumiju... Toga su svjesni i zagrebački studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Adrian Žgaljić i Antonio Buničić te studentica Marketinga na Ekonomskom fakultetu, Helena Radiček.

Zato su odlučili udružiti snage i osmisliti aplikaciju koja će vam pomoći u rješavanju geometrijskih zadataka pod nazivom Angler

Kako piše portal Srednja.hr, njihova aplikacija pomoću kamere pametnog telefona rješava geometrijske probleme, kao što su računanje kuteva i ostalih parametara geometrijskih oblika. Izrađena je pomoću metode računalnog vida, a bazira se na detekciji linija koje čine geometrijske oblike radi određivanja kuteva među njima i računanja ostalih parametara koji se mogu odrediti na temelju njih.

"Aplikacija može izračunati gotovo sve parametre vezane uz geometrijski lik te prikazati sve načine i formule kako doći do traženih rješenja. Tako će korisnik nakon što skenira željeni link moći vidjeti kako izračunati površinu, opseg, radijus upisane ili opisane kružnice, kako skicirati osnu ili centralnu simetriju - sve što se može izračunati za određeni geometrijski objekt" objasnila je ova kreativna ekipa.

Ipak, još uvijek je nisu objavili na Google Play Storeu jer je žele potpuno usavršiti kako bi je svi mogli svakodnevno koristiti. Kako, bilo, sigurni smo da već sad brojni učenici jedva čekaju da Helena, Adrian i Antonio i službeno predstave ovu genijalnu aplikaciju...

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?