Riješi me! 11532 pregleda 17. ožujka 2022.

Ovaj kolač od griza morate pripremiti za vikend!

Natašine Slastice/YouTube

Ako niste fan kompliciranih kolača i uvijek ste u žurbi, onda će vam ovaj recept jednostavno oduševiti. Pripremite kolač od griza u samo nekoliko koraka i iznenadite svoje doma. Ili samo sebe, i to je okej!

Vikend nam se bliži, a svi znamo da svaki dobar vikend podrazumijeva i neki fini kolač. Na YouTube kanalu Natašine slastice smo pronašli neodoljivi kolač od griza koji se priprema bez da uopće morate paliti pećnicu. Evo recepta.

POGLEDAJTE VIDEO:

Kremu pripremite tako da u zdjelu dodate 160 grama griza, 130 grama šećera, 1 jaje, dvije žličice ekstrakta vanilije pa prelijete s 200 mililitra mlijeka i sve zajedno pomiješajte.

U lonac zatim dodate 800 mililitara mlijeka i stavite ga kuhati. Kad zakipi stavite ga sa strane i u mlijeko dodajte prethodno pripremljenu smjesu. Ponovno vratite kuhati i neprestano miješajte.

Vruću kremu prebacite u zdjelu i pokrijte je prozirnom folijom da se hladi. U kalup posložite petit kekse prethodno umočene u mlijeko i slažite ih jedne pored drugih. 

 | Autor: Natašine Slastice/YouTube Natašine Slastice/YouTube

Ohlađenu kremu izmiksajte i dodajte joj 250 grama maslaca ili margarina sobne temperature. Sve zajedno ponovno izmiksajte. Smjesu rasporedite po keksima pa je dekorirajte s 200 mililitara vrhnja za šlag. To možete učiniti žlicom ili vrećicom za ukrašavanjem. Po šlagu naribajte čokoladu pa sve zajedno stavite u hladnjak da se stisne. 

 | Autor: Natašine Slastice/YouTube Natašine Slastice/YouTube

Uživajte u najjednostavnijem kolaču na svijetu! Mljac...

 

USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!

 | Autor:

Tvoja reakcija?