Riješi me! 539 pregleda 11. prosinca 2022.

Ovaj kruh od tri sastojka je najveći trend na TikToku

instagram/canva

Britanski lanac restorana 'Chiquito' financirao je istraživanje TikTok trendova i nakon tog istraživanja je ustanovljeno da je najveći 'food trend' na TikToku ove godine bio - Cloud Bread

Pahuljasti kruh od samo tri sastojka, popularnog naziva 'Cloud Bread' najpopularniji je trend na TikToku kada je u pitanju hrana, a videa u kojima su prikazani recepti za njegovu izradu, pregledani su gotovo tri i pol milijarde puta, piše Miss7 Gastro

Osim što je ovaj kruh savršene teksture, odlično je i to što sadrži jako malo ugljikohidrata, bogat je proteinima i u potpunosti je bez glutena, pa ga mogu jesti i oni koji su na isti intolerantni ili, pak, boluju od celijakije. 

Ako se i vi želite okušati u izradi ovog kruha, donosimo vam i recept.

Sastojci:

  • Tri jaja
  • Tri žlice svježeg sira
  • Prstohvat praška za pecivo
  • Po želji možete dodati još i sol, češnjak u prahu ili neke druge začine

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i pritom pazite da ih zaista dobro odvojite; u bjelanjcima se ne smije nalaziti niti malo žumanjaka. U jednoj posudi miksajte žumanjke i svježi sir sve dok ne dobijete glatku smjesu.

U drugu posudu, gdje se nalaze bjelanjci, dodajte prašak za pecivo i miksajte najvećom brzinom na mikseru sve dok ne dobijete čvrstu smjesu. Smjesu od žumanjaka pažljivo dodajte u smjesu od bjelanjaka i lagano promiješajte kuhačom. Nemojte miješati prebrzo i grubo jer ćete tako izbiti sav zrak iz bjelanjaka i kruh više neće biti prozračan. 

Kada je smjesa sjedinjena, žlicom ju izlijte na papir za pečenje u 10 do 12 jednakih krugova i svaki posipajte nekim od začina po želji (češnjak u prahu, ružmarin, sezam, lan, chia sjemenke...).

Pecite između 17 i 20 minuta, izvadite kruščiće iz pećnice, ostavite ih da se ohlade i to je to. 

Uživajte u ovim zdravim kruščićima!

 

   | Autor:

Tvoja reakcija?