Riješi me! 141028 pregleda 01. svibnja 2020.

Samo Purgeri znaju značenje ovih starozagrebačkih izraza

canva, JoomBoos

Iako se neki od ovih izraza danas rijetko koriste, pravi Purgeri i svi oni iz purgerskih obitelji dobro znaju što znače ovi starozagrebački izrazi. Nekad smo ih mogli čuti u mnogim domaćim filmovima, serijama i na ulicama glavnoga grada. A da vidimo koliko ih vas danas zna što oni znače!

 

 

U subotu u 11:00 pogledaj novu epizodu Ekskurzije u karanteni na JoomBoos YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

13 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • dbreges

    Ne mogu nikako uči u tekst koji sam napisala, imam veliku grešku i ne mogu je nikako ispraviti, slučajno sam umjesto slova U pritisnula slovo E, ispričavam se, znači ispravno je: nadimak purgErske.!
  • dbreges

    starohrvatske rijeci koje su dobile nadimak pergerske jer u tome I je štos, da pravi zagrebcanec zna kaj je to npr šlafrog ili agramer ili miščafl a ne vjerujejem da to svi u Hrvatskoj znaju sta znaci, a purgeri tj zagrebcanci znaju!