Riješi me! 91 pregleda 14. svibnja 2025.

Ukusnija nego ikad: Granola s maslacem od badema

canva

Donosimo vam recept za granolu s maslacem od badema koja će vaš doručak učiniti ukusnijim nego ikad prije. Dobar tek!

SASTOJCI

  • zobene pahuljice 3 šalica
  • bademi 1 šalica
  • kokos u listićima 0,33 šalica
  • cimet 0,75 žličica
  • muškatni oraščić 0,25 žlica
  • sol 0,50 žličica
  • bademov maslac 0,33 šalica
  • med 0,33 šalica
  • maslac 6 žlica
  • ekstrakt vanilije 1 žličica

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 150 °C. Obloži veliki lim za pečenje papirom za pečenje, piše miss7.
  2. U velikoj zdjeli pomiješaj zobene pahuljice, bademe, kokos, cimet, muškatni oraščić i sol. Ostavi sa strane.
  3. U srednjem loncu na laganoj vatri otopi bademov maslac, med i maslac dok ne dobiješ glatku smjesu, otprilike 3 minute. Makni s vatre i umiješaj vaniliju. Tu toplu smjesu prelij preko suhe smjese i dobro promiješaj lopaticom dok sve ne bude ravnomjerno vlažno.
  4. Rasporedi smjesu ravnomjerno po pripremljenom limu. Stavi u pećnicu i peci 35 minuta, dok ne postane zlatno smeđa. Na pola pečenja promiješaj granolu kako bi se ravnomjerno ispekla.
  5. Ostavi granolu da se potpuno ohladi na limu, bez miješanja, barem 45 minuta. Nakon toga je spremna za posluživanje ili spremanje u zatvorenu posudu, gdje može stajati do dva tjedna.

Tvoja reakcija?