Donosimo vam recept za granolu s maslacem od badema koja će vaš doručak učiniti ukusnijim nego ikad prije. Dobar tek!
SASTOJCI
- zobene pahuljice 3 šalica
- bademi 1 šalica
- kokos u listićima 0,33 šalica
- cimet 0,75 žličica
- muškatni oraščić 0,25 žlica
- sol 0,50 žličica
- bademov maslac 0,33 šalica
- med 0,33 šalica
- maslac 6 žlica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 150 °C. Obloži veliki lim za pečenje papirom za pečenje, piše miss7.
- U velikoj zdjeli pomiješaj zobene pahuljice, bademe, kokos, cimet, muškatni oraščić i sol. Ostavi sa strane.
- U srednjem loncu na laganoj vatri otopi bademov maslac, med i maslac dok ne dobiješ glatku smjesu, otprilike 3 minute. Makni s vatre i umiješaj vaniliju. Tu toplu smjesu prelij preko suhe smjese i dobro promiješaj lopaticom dok sve ne bude ravnomjerno vlažno.
- Rasporedi smjesu ravnomjerno po pripremljenom limu. Stavi u pećnicu i peci 35 minuta, dok ne postane zlatno smeđa. Na pola pečenja promiješaj granolu kako bi se ravnomjerno ispekla.
- Ostavi granolu da se potpuno ohladi na limu, bez miješanja, barem 45 minuta. Nakon toga je spremna za posluživanje ili spremanje u zatvorenu posudu, gdje može stajati do dva tjedna.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.