Riješi me! 267 pregleda 15. rujna 2016.

Zaboravi na 'plejku', ovo su hobiji koji te čine pametnijim

Čitanje
Dreamstime

Inteligencija nije povezana isključivo s genetikom, na nju se može utjecati različitim vježbama...

Na razvoj naše inteligencije djeluju brojni faktori. Obrazovanje, sredina u kojoj živimo, ali i izbor hobija...
Upravo ta posljednja stavka ima osobit značaj. Hobijima možemo poboljšati svoj IQ, kao i brzinu pamćenja. Drugim riječima, postajemo "pametniji" i brže razmišljamo.

Donosimo vam popis hobija koji će, po tom pitanju, biti najučinkovitiji.

SVIRANJE GLAZBENIH INSTRUMENATA

Glazba nas opušta, ali i poticajno djeluje na mozak. Znanstveno je dokazano da slušanje glazbe i sviranje glazbenih instrumenata poticajno djeluje na naše pamćenje. Na taj se način razvijaju kognitivne funkcije i s bavljenjem ovim hobijem je poželjno početi što ranije.

UČENJE STRANIH JEZIKA

Za savladavanje nekog stranog jezika potrebna je maksimalna koncentracija, razvijene vještine analiziranja i pomno praćenje detalja. Svi znamo da to baš i nije najlakši pothvat, ali u konačnici jako pozitivno utječe, osim na pamćenje, na razijanje komunikacijskih vještina.

RJEŠAVANJE ZAGONETKI, KRIŽALJKI I SUDOKU-a

Ovo je jedan od najboljih načina stimulacije mozga. Igre tog tipa popravljaju pamćenje i daju vrlo brze rezultate. Potiču nas na razmišljanje što je siguran put do popravljanja moždanih funkcija.

ČITANJE

Ovdje vrijedi pravilo 'što više i što različitije-to bolje'. Ljudi koji čitaju različite žanrove su inteligentniji, ali i manje izloženi negativnom utjecaju stresa. Osim toga, pozitivne promjene biti će vidljive i u vašem obogaćenom vokabularu.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?