Videostar2 869 pregleda 20. rujna 2017.

Ljepota je u oku YouTubea: Savjetima i trikovima osvojile su svijet

Pogledajte Instagram profil, YouTube kanal ili Snapchat bilo koje tinejdžerke i vidjet ćete savršeno počupane obrve, konturirane jagodice i idealni smoky eye... Dobro došli u selfie generaciju gdje je savladavanje makeup vještina postala glavna stvar, a sve se uči, pogodili ste, od YouTubera.

Sa više od 400 kanala, beauty je jedna od najvećih kategorija na ovoj popularnoj mreži. Najpopularniji kanali imaju više od 10 milijuna subova, a publiku hvataju ne samo na YouTubeu nego i na Snapchatu, Instagramu i Twitteru. Svoji trikovima, usporedbama skupih i jeftinih proizvoda, savjetima i tutorijalima, neke djevojke su sjele na beauty tron YouTubea i ne misle se maknuti.

Da će te vjerna publika od 9 milijuna ljudi čekati i ako se odlučiš maknuti s društvenih mreža dokazala je Michelle Phan. Zbog depresije na godinu dana se sa svih društvenih mreža maknula jedna od najpopularnijih beauty blogerica.

No Michelle nije mirovala. Pauzu je iskoristila za pokretanje vlastitog kozmetičkog branda koji je vegan friendly, ali i cruelty free te se na društvene mreže vratila jača nego ikad na zadovoljstvo svih fanova.

Meredith Foster je sa svojih gotovo 5 milijuna subova gotovo odrasla. Mlada veteranka na YouTubeu je od 2009., a na kanalu joj je najvažnije prenijeti fanovim koliko je bitno osjećati se dobro u svojoj koži i pokazati im da ljepota dolazi iznutra.

Osim beauty savjeta, Meredith se okrenula i modi, ali i klopi i DIY projektima.

Dok vloga o beauty proizvodima i tehnikama šminkanja, Nepalska vizažistica, Promise Phan, ima i specifičnu vještinu.

Može se transformirati u gotovo svakoga. Upravo je iz hobija prije 7 godina pokrenula kanal, a sada je prati gotovo pet milijuna ljudi.

Prihvaćajući nesavršenosti, Bunny je privukla 8 milijuna subova. Južnjačka ljepotica sa velikim plavim očima, velikim zubima i čudnom bojom kose, grav3yardgirl, na zabavan i zanimljiv način sa svojim fanovima dijeli savjete, trikove, ali i modne trendove.

Uz sve to, pokazala je i da ima smisla za posao jer je sa Tarte kozmetikom surađivala na kolekciji pod nazivom Swamp Queen.

Ne mogu se spomenuti Beauty blogerice i ne spomenuti Bethany Motu i Zoellu. Bethany je još jedna YouTuberica koja je kanal pokrenula kao tinejdžerka, a danas ima 10 milijuna subova.

Osim što snima beauty, fashion i DIY videa, Bethany se pojavila na televiziji, objavila je svoje pjesme i surađivala sa nekim od najvećih brendova.

Zoella je poput Bethany na YouTube zagazila kao tinejdžerka, a sada upravlja carstvom. Od ultra popularnog YouTube kanala na kojem je objavljivala how to videe za šminkanje, frizure i druge zabavne stvari stvorila je brend pa sada ima i dvije knjige, svoj kozmetički brend i ostvarila je suradnje sa drugim velikim brendovima.

 

Jeste li spremni za novu sezonu Videostara? Naoštrite olovke i očistite kistove jer uskoro lansiramo!

 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

 

Tvoja reakcija?