Bez srama 423 pregleda 12. listopada 2020.

Baš bizarno: Talijanska mafija je na TikToku...

screenshot/youtube

Ovo je možda najbizarnije otkriće o TikToku dosad... Što vi mislite?

Navikli smo da na TikToku možemo naići zaista na svakoga - i svašta - ali upravo smo doznali da je na TikToku i talijanska mafija i to je možda najčudnija priča povezana s ovom društvenom mrežom dosad. 

Nakon što je video anonimnog Talijana iz zatvora, u kojem pjevuši pjesmu 'Sì Sto’ Carcerato', odnosno 'da, zatvoren sam'... Nakon toga, novinari Vice portala iz Italije odlučili su malo dublje prokopati TikTok pomoću hashtagova koje je koristio anonimni zatvorenik i shvatili da mladi talijanski mafijaši iz Camorra mafije redovito koriste TikTok za svoju 'promociju' te da ga vole mnogo više od Facebooka, koji im je do nedavno bio odabir broj jedan.

Nema dokaza?

via GIPHY

Naravno, ni za jednog od tih pojedinaca ne može se dokazati da su pravi članovi Camorra mafije niti je to igdje na njihovim profilima službeno navedeno. Također, ne postoji ni službeni Camorra profil na TikToku, jer bi to vjerojatno ipak bilo malo previše čak i za ovu dosta liberalnu društvenu mrežu...

No, dokazi da članovi talijanske mafije (bili oni službeni ili ne) koriste TikTok za promociju vlastitih vrijednosti - postoje. Barem tako tvrdi Vice.

Hvale se luksuzom koji uživaju 

via GIPHY

Oni su iskopali brojna TikTok videa u kojima se mladi 'Camorristi' hvale vlastitim oružjem, skupim automobilima, tetovažama i luksuzom koji uživaju, a najviše ih govori lokalnim dijalektom svojstvenim talijanskoj regiji Kampaniji, odakle Camorra i potječe. 

Iako mnogi od njih uopće nemaju obiteljske veze s članovima Camorra mafije, koja se uglavnom temelji na krvnom srodstvu, mnogi se ipak ponašaju nasilno i u skladu s vrijednostima ove organizacije, piše Vice.

Ovo neobično i bizarno otkriće vjerojatno nikome neće promijeniti pogled na TikTok niti će ga itko zbog ovoga prestati koristiti (vjerojatno!?), ali ovo je samo jedan dokaz da se na TikToku zaista ništa ne može kontrolirati, javlja Vice.

 

U novom JoomBoos Videostar magazinu čitajte prezanimljive i sočne priče!

 | Autor:

Tvoja reakcija?