Bez srama 241 pregleda 23. studenoga 2016.

Jesi li ''jabuka'' ili ''kruška''? Otkrij idealne vježbe za svoj oblik tijela

Vježbanje
Dreamstime

Oblik svoga tijela ne možete promijeniti, ali uz odgovarajuće vježbe možete ga dovesti gotovo do savršenstva...

Brojne djevojke nisu zadovoljne izgledom i oblikom svoga tijela, a nisu ni svjesne da ga uz vrlo malo truda mogu zavoljeti, štoviše početi iskreno obožavati! Svaki oblik tijela ima svoje prednosti i fmane, ali također je i svaki poseban i predivan na svoj način.

Uz jednostavne vježbe svoje tijelo možete dovesti u željeni sklad. Kako bi vježbe bile potpuno učinkovite biraj ih prema svom obliku tijela. 

Koje su vježbe savršene baš za tebe saznaj u nastavku...

1. tip tjelesne građe: PJEŠČANI SAT

Ovaj tip tjelesne građe smatra se najženstvenijim tipom građe, a karakteriziraju ga veće grudi i bokovi, te uzak struk. Bilo koji oblik kardio vježbi, koje uključuju i vježbe izdržljivosti. Sporo trčanje, plivanje, vožnja bicikla, vježbe za ramena i bicepsi te čučnjevi idealan su izbor za vas.

Pripazite kako nebiste pretjerali s preteškim utezima jer ćete tako povećati mišućnu  masu što vam nije u cilju. Vaš cilj bi trebao biti učvršćivanje pojedinih dijelova tijela. Srećom, zahvaljujujući vašem obliku tijela, imate lak zadatak. 

2. tip tjelesne građe: OBLIK JABUKE

Ovaj oblik tijela prepoznat ćete po tome što je srednji dio tijela "najveći", odnosno grudi, struk, bokovi i stražnjica, dok su ramena i noge manji i mršaviji. 

Kako bi definirali vaš oblik, izaberite kardio vježbe s kojima ćete izgubiti na tjelesnoj masi, ali istovremeno povećati mišićnu masu nogu. 

Trčanje i vježbe za trbušne mišiće idealni su za vas.

3. tip tjelesne građe: RAVNALO

Ako ste mršavi bez izraženih oblina, vrlo je vjerojatno da teško dobivate na težini i mišićnoj masi, pa bi bilo poželjno da se orjentirate na vježbe poput podizanja utega. Kardio vježbe koristite samo za kratko zagrijavanje, jer previše tih vježbi će vas samo dodatno istanjiti, što sasvim sigurno ne želite postići.

Također, odličan su izbor trčanje, aerobik, košarka i odbojka. Uz ove sportove cijelo vaše tijelo će se podjednakom brzinom razvijati. 

4. tip tjelesne građe: KORNET

Vaša su ramena šira barem pet centimetara od vaših bokova, samim time vaš je gornji dio tijela širi od donjeg dijela. Zato bi trebali što bolje oblikovati donji dio tijela, kako bi razlika bila što manja. Za vas je najbolji steper, jer osim što će vam pomoći da sagorite višak masnoća, zahvaljujući njemu ćete dobiti i mišićnu masu. 

Vježbe koje vam preporučamo: traka za trčanje s nagibom, čučnjevi i druge vrste vježbi za noge na spravama s utezima. 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?

KVIZ

KVIZ: Kako zovemo ovih 8/8 ukusnih zalogajčića?

1 komentar/a

KathleenCrosby

PRIDRUŽITE NAM SE U današnje vrijeme zaraditi novac je vrlo lako i jednostavno. 2024. je godina zarađivanja putem interneta. Ovdje sam da vam kažem da je tako lako zaraditi više od 15 tisuća dolara svaki mjesec radeći na mreži. Pridružio sam se ovom poslu prije 3 mjeseca i prvog dana rada bez ikakvog iskustva s online poslovima zaradio sam 524 dolara. Ovo je jednostavno nevjerojatno. Pridružite se ovome sada do Slijedite upute ovdje.............__www.new.cash67.com