Fancy a. f. 5517 pregleda 13. srpnja 2017.

Radiš li to? Tri dobra razloga da ne spavaš s mokrom kosom

Mokra kosa
Dreamstime

Osim što ćete se probuditi s groznom frizurom, mokra kosa mogla bi ostaviti posljedice na vašem zdravlju

Sigurno su vam vaše mame i bake nebrojeno puta rekle da ne izlazite van s mokrom kosom, ali i da takvi ne odlazite na spavanje. Koliko god vi smatrali da znate bolje od njih i da su njihovi savjeti nepotrebni i naporno, možda bi ih ipak trebali poslušati...

Kako piše The Open Mind, osim loše frizure, mokra kosa bi vas mogla "počastiti" i brojnim zdravstvenim posljedicama.
U nastavku vam otkrivamo o čemu je točno riječ.

1. GLAVOBOLJA

Za pojavu glavobolje postoji sasvim logično i stručno objašnjenje. Naime, dok spavate vaša tjelesna temperatura se prilagođava temperaturi prostorije te se ponovno povećava u REM fazi sna. 
Ukoliko vam je kosa mokra, ona na neki način "hladi" glavu pa se temperatura glave ne može prilagoditi tjelesnoj temperaturi. Upravo zato nastaju glavobolje.
Osim toga, zahvaljujući spavanju s mokrom kosom mogli biste se probuditi s upalom sinusa.

2. INFEKCIJE

Znoj, prirodne masnoće s kože, mrtve stanice i još brojne druge nečistoće idealan su dom za život gljivica i bakterija. Još ako je vlažan, njihovoj sreći nema kraja. Na taj način stvarate idealne uvjete za razvoj raznih infekcija. Bljak!

via GIPHY

3. PUCANJE VRHOVA

Mokra kosa je sama po sebi puno osjetljivija i sklonija pucanju. Uslijed spavanja njome ćete trljati o jastuk i to će trenje biti krivac za neuredne i oštećene vrhove, ali i češće posjete frizeru.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?