Prvi 3888 pregleda 04. travnja 2019.

14 zastrašujućih činjenica o životu i smrti Heatha Ledgera

only.heath/instagram

Heath Ledger danas bi proslavio 40. rođendan

O Heathu Ledgeru, legendarnom australskom glumcu koji se proslavio ulogom Jokera u filmu 'Vitez tame', već smo pisali na 11. godišnjicu njegove prerane smrti. Danas, 4. travnja, proslavio bi 40. rođendan. Nažalost, nikad ga nije dočekao, ali sve što je ostavio u filmskom svijetu zauvijek će ostati zapamćeno. Kao i njegov privatni život, koji je bio prepun jezivih događaja, osjećaja i problema. Ovo je 14 zastrašujućih činjenica o nikad prežaljenom glumcu.

1. Dnevnik

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#heathledger #heathledgerdiary #joker #mystery

Objavu dijeli Jackson Batson (@jackson.batson)

O čuvenom dnevniku koji je nastao tijekom snimanja Viteza tame, u kojem je igrao Jokera, mnogo se pisalo. No, neki detalji koje je ondje zapisao uistinu su jezivi. Ledger je do te mjere ušao u lik da je dnevnik pisao iz perspektive Jokera, a samo neke od stvari koje je zapisao su detalji o tome zašto su mu smiješni ljudi s posebnim potrebama, dijelovi Kubricovog 'Clockwork Orangea', ubacio je i fotografije klauna i šminke, a na zadnjoj stranici je napisao 'Bye bye'. 

2. Sve za Matildu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Heath Ledger (@only.heath)

Ako ste dovoljno pažljivo gledali 'Viteza tame', onda se sjećate one scene kad se Ledger pojavljuje u odijelu medicinske sestre. Na odijelu mu stoji bedž na kojem piše ime njegove kćeri, Matilde. Divno, ali zastrašujuće u isto vrijeme...

3. Tužne duše

Zanimljiv je detalj da je Ledger bio u jako bliskom odnosu s glumicom Lindsay Lohan. Iako su detalji i dalje magloviti, ona je u svom dnevniku opisala koliko je bila zaljubljena u njega taman u vrijeme prije njegove smrti.

4. Prvi poziv - Olsen

Kad je Ledger umro, o tome su prvo obavijestili ni više ni manje nego glumicu Mary-Kate Olsen. Njih su dvoje bili bliski prijatelji, a kruže glasine kako mu je upravo ona nabavljala drogu koja ga je na kraju koštala života.

5. Iznenadna smrt

Heatha su u njegovu stanu na Manhattanu pronašle spremačica i maserka Teresa Solomon i Diana Wolozin. Proglašen je mrtvim u 15:36 sati, 22. siječnja 2008. godine.

6. Uloga Jokera bila je kobna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Dark Knight was released 10 years ago today. ️ #thedarkknight

Objavu dijeli Heath Ledger (@only.heath)

U intervjuu za NY Times Heath je otvorio dušu i priznao kako je, nakon snimanja Viteza tame, imao problema sa spavanjem. "Prošli tjedan sam spavao možda, u prosjeku, po dva sata svaku večer. Nisam mogao prestati razmišljati. Tijelo mi je bilo iscrpljeno, ali moj mozak je i dalje radio", rekao je. Uzimao je po dvije jake tablete za spavanje kako bi odspavao i ta dva sata. Jedna mu, rekao je, nije bila nimalo dovoljna.

7. Radio je do iznemoglosti

Heath je navodno na snimanjima ostajao do kasno u noć, ali čak i kad bi ga pitali treba li mu odmor, on je odbijao i samo nastavio raditi. Njegovo je zdravlje netom prije smrti bilo ozbiljno narušeno, rekli su izvori bliski pokojnome glumcu.

8. Nije volio biti ispred kamera

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Heath Ledger (@only.heath)

Da, iako je bio glumac, draže mu je bilo kad bi mogao biti iza kamere. Koliko god to čudno zvučalo. U slobodno je vrijeme sam snimao filmove, a njegov strah od toga da bude zvijezda ispred kamera bio je potaknut i time što je bio užasno sramežljiv.

9. Previše uživljen u svaku ulogu

Svi već znamo priču o tome kako je Heath duboko ušao u svaki lik kojeg je igrao. Najpogubniji primjer bio je lik Jokera, a kad je dobio tu ulogu, htio se toliko uživjeti da se na nekoliko tjedana zatvorio u hotelsku sobu kako bi ga proučavao...

10. Oscar nakon smrti

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Heath Ledger (@only.heath)

Ledger je druga osoba u povijesti, nakon Petera Fincha, koji je dobio Oscara nakon što je umro. Osvojio je nagradu za ulogu Jokera. 

11. Joker, Joker...

Ova uloga za njega je značajna i posebna iz nekoliko razloga. Nažalost, nekih ne baš lijepih. Prvi je glumac koji nije iz Amerike, a igrao je ovu ulogu te je za nju osvojio Oscara, ali ga je ona, na neki način, i koštala života. Doslovno.

12. Trebao je igrati Batmana

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Heath Ledger (@only.heath)

Kad je tek krenuo razmišljati o filmu, Christopher Nolan s Ledgerom je pregovarao oko uloge Batmana. No, on je očito imao nešto protiv superheroja, jer je već ranije odbio ulogu Spidermana. Kasnije mu je, izjavio je, bilo žao, zbog čega je i molio Nolana da baš njega stavi u ulogu Jokera u filmu o Batmanu.

13. Nije trebao trening

Prije uloge u Brokeback Mountainu, tvorci filma su htjeli da ode na trening jahanja. Hmm, da. S obzirom na to da je odrastao u Australiji, jahanje konja mu je bilo u malom prstu. 

14. Tužna ljubavna priča

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Heath & Michelle - Independent Spirit Awards 2006

Objavu dijeli Heath Ledger (@only.heath)

S glumicom Michelle Williams upoznao se tijekom snimanja filma Brokeback Mountain, a par je bio zajedno do 2007. godine. 2005. dobili su i kćerkicu Matildu Rose. Nakon što su prekinuli, mediji su pisali kako ga je Michelle u jednom trenutku otjerala iz stana u New Yorku zbog njegovih problema s drogom. Iako ta informacija nikad nije potvrđena, savršeno se uklapa u mračni obrazac njegova života i tragične smrti...

POSLUŠAJ NOVU JOOMBOOS PJESMU:

Zanima te zašto je Petrino YouTube ime SaamoPetraa? Saznaj u novoj knjizi koja je u prodaji na Žutom kliku, kioscima Tiska i knjižarama! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Omg :(