Prvi 1879 pregleda 17. srpnja 2021.

5 ideja kako 'ubiti' dosadu, a da ne 'visiš' na mobitelu

rossgeller/instagram joeytribiannifp/instagram

Vrijeme je da se svi skupa odlijepimo od ekrana i napravimo nešto što će nam donijeti barem malo više koristi i za fizičko i za mentalno zdravlje.

Svi smo jedva dočekali dugo toplo ljeto, no ponekad se uhvatimo kako smo se već danima izležavali na kauču i scrollali kroz TikTok i Instagram ili bingeali sve sezone svih serija koje smo našli na Netflixu bez da smo obratili jedva 15% pažnje na njih, piše Her. Postoje aktivnosti za koje nam nije potreban mobitel, a uz koje ćemo odmoriti um i tijelo.

Evo što možeš raditi, a da ne scrollaš društvenim mrežama: 

Prošeći

Čak i ako izađeš iz kuće na samo 15 minuta i prošećeš po svom kvartu, uvidjet ćeš koliko benefita ti može donesti samo ta jedna šetnjica. Ostavi mobitel kod kuće i fokusiraj se na svoju okolinu; na prirodu, životinje, ljude, diši svjesno i garantiramo ti da ćeš za čas zaboraviti na sve svoje brige.

Posadi biljku

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kebunzossy (@kebunzossy)

Znanstveno je dokazano kako briga o biljkama pozitivno utječe na naše mentalno zdravlje. Stoga, pravac u najbližu trgovinu i zgrabi prvi cvijet ili začinsku biljku koja ti se dopadne i pruži joj brižan dom.

Operi prozore

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gem❣️ (@22_horse_view)

Na taj ćeš način osvježiti prostor u kojemu boraviš, a do tebe će doprijeti i više svjetla. Čak i ta, naizgled, mala promjena će napraviti veliku razliku u tvom raspoloženju i sigurno ćeš se osjećati zadovoljnije. 

Presloži svoj ormar

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Becca (@clothedingraceblog)

Izbacaj sve ono što sigurno više nikada nećeš obući, što ti je malo ili ti se više ne sviđa, pa čak i onu majicu koju čuvaš već nekoliko godina „za svaki slučaj“, a znaš da se taj „slučaj“ nikada neće dogoditi. Zatim sve ono što ti je ostalo složi po bojama, kategorijama ili kako kod želiš. Možda će biti malo iscrpljujuće, ali trud će se sigurno isplatiti. 

Napravi popise

Ako napraviš popis, osjećat ćeš se puno bolje jer ćeš većinu svojih misli imati na jednom mjestu i samim time, šansu da nešto zaboraviš svesti na minimum. Možeš napraviti popis za bilo što – od obaveza koje moraš izvršiti naredni tjedan, jela koja želiš isprobati, mjesta na koja želiš otputovati, odjeće koju si želiš kupiti, ma za sve što ti padne na pamet!

 

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

Tvoja reakcija?