Prvi 7812 pregleda 09. rujna 2018.

7 razloga zašto je masturbacija zdrava

https://www.instagram.com/livasteina/

Osim što pruža fizičko zadovoljstvo, masturbacija donosi i mnogo drugih pozitivnih stvari koje se nalaze na našem popisu.

1. Poboljšava raspoloženje .

Samozadovoljavanje može smanjiti negativne osjećaje. Prema istraživanju Sveučilišta Basel, kod žena koje imaju nisku razinu oksitocina veća je vjerojatnost da će biti depresivne. Pošto je svaki orgazam povezan s nastajanjem dodatne doze oksitocina, to znači – više zadovoljstva, manje negative!

2. Jača se svijest o zdravlju.

Istraživanja su pokazala kako žene koje koriste vibrator češće posjećuju ginekologa i češće se „samopregledavaju“ – za razliku od žena koje ne koriste seksualne igračke.

via GIPHY

3. Samozadovoljavanje jača zdjelicu .

Mišićne kontrakcije kod orgazma jačaju karlicu. Kod samozadovoljavanja žene dvostruko više svršavaju nego kod seksa s partnerom. A kontrakcije pomažu kasnije i kod inkontinencije.

4. Nakon vrhunca bolje se spava.

Znanstvenici su u jednom istraživanju promatrali žene nakon orgazma, odnosno snažan rast razine prolaktina. Taj hormon nas čini umornima – a povišena razina traje i do dva sata nakon vrhunca. Osim toga, endorfini koji nastaju pri orgazmu također idealno pripremaju tijelo za spavanje.

via GIPHY

5. Štiti od bakterija .

Povećanje cerviksa kod uzbuđenja aktivira zaštitnu sluz koja otplavi bakterije – a to smanjuje rizik od upale mjehura.

6. Masturbiranje ublažava bolove.

Istraživanje objavljeno u „Journal od Sex Research“ pokazalo je da vaginalna stimulacija blokira supstancu P, neurotransmiter. Možda je to razlog zašto neke žene masturbiraju za vrijeme menstruacije – kako bi smanjile bolne grčeve.

via GIPHY

7. Samozadovoljavanje prirodno potiče nastanak hormona .

Svaki sladostrasni doživljaj povećava i proizvodnju estrogena, a potom su odgovarajuće vrijednosti hormona veće. Većina ih djeluje smirujuće te pozitivno na imunitet – te povećavaju užitak.

Došlo je vrijeme za Totalni JoomBoos! Pripremi se jer 21. listopada JoomBoos organizira najveći spektakl u regiji.

Samo za tebe, JoomBoos dovodi jednu od najpoznatijih svjetskih YouTube zvijezda, a uskoro ćeš saznati i koga.

Osim toga, moći ćeš se družiti s najpoznatijim YouTuberima u regiji uz bogat cjelodnevni program. 

Više informacija o cijelom spektaklu možeš vidjeti OVDJE.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve