Prvi 557 pregleda 03. rujna 2022.

Ako vas boli glava, ovo bi mogli biti razlozi

reuters/pixsell/CANVA

Glavobolja je jedna od najčešćih tegoba koja muči gotovo sve generacije. No, jeste li se ikada zapitali što ih uzrokuje? Ako želite odgovore na ovo pitanje, nastavite čitati jer vam ih donosimo u nastavku

Loša postura na poslu

Ako na svom radnom mjestu puno sjedite i često ste pogrbljeni, to može uzrokovati napetost u mišićima koja, naposljetku, dovodi do glavobolje, a može rezultirati i migrenama. 

"Iako napetost u mišićima uzrokuje migrene, i same migrene mogu uzrokovati napetost u mišićima i tako se , zapravo, stvara začarani krug iz kojeg je teško izaći", za YourTango je ispričao neurolog Alexander Mauskop. 

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Upravo zato, vrlo je važno pripaziti kako i koliko dugo sjedite na svom radnom mjestu, a bilo bi odlično kada biste si uveli i rutinu razgibavanja i češće ustajanje s mjesta.

Manjak sna 

Svi znamo da je san važan zbog više razloga kao što su emocionalno zdravlje, smanjenje rizika od ozbiljnih bolesti, sveukupno poboljšanje našeg cjelokupnog imuniteta i još mnogo drugih razloga. No, san je od velike važnosti i kada je riječ o glavoboljama.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Naime, manjak sna naš mozak čini iznimno osjetljivim što ga čini puno podložnijim migrenama. Upravo zato, vrlo je važno ostvariti minimalno sedam sati sna svaki dan. 

Stres

Iako stres sam po sebi ne uzrokuje glavobolje i migrene, on ih itekako pogoršava.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Naime, kada naše tijelo osjeti stres, ono počinje oslobađati velike količine adrenalina koji ubrzava potrošnju magnezija i drugih kemijskih spojeva s kojima se naše tijelo inače bori protiv migrena. 

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?