Vanilin kiflice su pravi božićni klasik
Sastojci:
- 280 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 100 g mljevenih oraha
- 200 g maslaca
- 1 vanilin šećer
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Od oraha, šećera, brašna i maslaca umijesi glatko tijesto. Maslac neka bude sobne temperature.
Pusti da tijesto odstoji u hladnjaku pola sata i potom oblikuj kiflice. Slaži ih u lim, na papir za pečenje. Peku se 10 minuta na 180°C u prethodno zagrijanoj pećnici.
Kada su vanilin kiflice pečene, izvadi ih iz pećnice i ostavi 2-3 minute da miruju pa ih tada uvaljaj u mješavinu šećera u prahu i vanilin šećera.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.