Prvi 934 pregleda 19. svibnja 2023.

'Chat Lock': Što znači nova opcija na WhatsAppu?

canva

WhatsApp je uveo novu značajku koja korisnicima omogućuje zaključavanje i skrivanje bilo kojeg razgovora. Značajka 'Chat Lock' pruža mogućnost uklanjanja razgovora s početke stranice aplikacije te stavljanje razgovora u zasebnu mapu. Toj se posebnoj mapi može pristupiti samo pomoću lozinke ili biometrije, točnije otiskom prsta ili prepoznavanjem lica

Meta, tvrtka u čijem se vlasništvu nalazi WhatsApp, izjavila je kako ova značajka "omogućuje zaštitu vaših najintimnijih razgovora s još jednom dodatnom sigurnošću".

Također, upotrebljavajući ovu značajku automatski se skrivaju obavijesti o razgovorima koji se nalaze u toj zasebnoj mapi.

"Vjerujemo da će ova značajka biti odlična za ljude koji povremeno dijele svoje mobitele s članom obitelji ili u trenucima kad netko drugi drži vaš mobitel, a točno tad stigne poruka iz 'skrivenog' razgovora", poručuju iz Mete.

 | Autor: Canva Canva

Razgovore možete zaključati dodirom na ime osobe ili grupe i odabirom opcije zaključavanja. Kako biste otvorili te razgovore, morate polako povući svoje razgovore s početne stranice aplikacije prema dolje, otvoriti mapu sa zaključanim razgovorima te unijeti svoju lozinku ili biometriju.

"Tijekom sljedećih nekoliko mjeseci dodat ćemo više opcija za 'Chat Lock', uključujući zaključavanja za popratne uređaje i stvaranje prilagođene lozinke za vaše razgovore tako da možete koristiti jedinstvenu lozinku koja se razlikuje od one na vašem mobitelu", pojašnjavaju iz Mete.

Her piše kako se ova značajka počela pojavljivati na mobitelima korisnika u utorak.

Iz kojih god razloga koristili ovu značajku, svakako je možete upotrijebiti pri planiranju rođendanskih proslava ili kupovini poklona - bit ćete sigurni da osoba kojoj pripremate iznenađenje neće posumnjati!

Tvoja reakcija?