Prvi 296 pregleda 27. prosinca 2020.

Cijepila se prva osoba: 'Da konačno krenemo u novi život'

Goran Stanzl/Pixsell

Branka Aničić (81) u Zagrebu u Domu za starije Trešnjevka cijepila se protiv korona virusa. Ona je prva osoba u Hrvatskoj koja je primila cjepivo. Kaže kako ništa nije osjetila te je pozvala svih da se i oni cijepe...

"Upravo sam cijepljena. Pozdravljam sve, presretni smo što je naš dom izabran, što sam prva. Da konačno krenemo u novi život, nadam se da će to biti ubrzo. Brzo je cjepivo došlo, brže nego što smo se nadali. Tu je, sad to trebamo svi prihvatiti, radi prijatelja, obitelji, nas samih", kazala je prva žena (81) koja se cijepila protiv korone.

Ovdje pogledajte video:

"Cijepljenje nisam niti osjetila, kao da ništa nije bilo. Možemo se vratiti druženjima u domu, aktivnostima, uživati u prakovima i cvijeću", dodala je. Nije se bojala, kaže i sve je pozvala da se cijepe protiv korona virusa, piše 24sata.

Podsjetimo, nakon što je u subotu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo stiglo prvih 9750 doza cjepiva protiv COVID-19 tvrtke Pfizer-BioNTech, 27., 28. i 29. prosinca 2020., je krenula i distribucija prvih doza cjepiva i cijepljenje građana u svim županijama.

Evo što je rekao premijer

 | Autor: Goran Stanzl/Pixsell Goran Stanzl/Pixsell

"Zaista sam sretan u ime vlade, a tu su i gospodin Bandić, gospodin Capak, što je napokon počelo cijepljenje u Hrvatskoj. Napravili smo plan koji je vlada usvojila, ravnomjerno kroz sve županije. Ove prve doze idu onima koji su najugroženiji i najizloženiji. Vjerujem da ćemo kroz iduće tranše cjepiva u sljedećim tjednima širiti procijepljenost. Očekujemo da EU 4. siječnja odobri i cjepivo Moderne. Čestitam gospođi Aničić", rekao je Andrej Plenković, a piše 24sata.

Tvoja reakcija?