Prvi Potres na Banovini 435 pregleda 30. prosinca 2020.

Čudo u Petrinji: Djevojku živu izvukli iz ruševina

jvp novska

Tim JVP-a Novska izvukao je ženu koja je nakon snažnog potresa u utorak u Petrinji ostala zatrpana u uredu u gradskoj upravi. Od siline udara urušio se dio krova te zgrade u centru, kao i brojni zidovi

"Koliko su vrata ureda bila visoka, toliko je unutra bilo cigle i betona. Četiri smo sata kopali da je izvučemo. Toliko samo mogu zasad reći koliko je intervencija bila zahtjevna", izjavio je za 24sata Zlatko Pješ, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Novska.

Njihov tim izvukao je ženu koja je nakon snažnog potresa u utorak u Petrinji ostala zatrpana u svom uredu u gradskoj upravi. Od siline udara urušio se dio krova te zgrade u centru, kao i brojni zidovi.

Zaposlenica je ostala sama u prostoriji na drugom katu.

"Kad se počelo tresti, nekako se uspjela zaštititi uredskom foteljom i to ju je spasilo. Nanjušili su je i potražni psi, nekako smo uspjeli komunicirati s njom. Tad je počeo teži dio, kopanje, da bi je spasili", ispričao je Pješ.

Prvo su došli do njezine glave što je bilo ključno. Tad je intervenirao i liječnik koji joj je dao kisik. Bila je pri svijesti.

"Morali smo je držati budnom. Nije ništa govorila. Želimo joj puno sreće i brz oporavak", kaže Pješ.

 

Tvoja reakcija?