Prvi 61 pregleda 26. travnja 2022.

Elon Musk kupuje Twitter za 40 milijardi dolara

Davor Puklavec/PIXSELL

Novi vlasnik Twittera će, navodno, platiti 54,20 dolara po dionici i pokušati od ove društvene mreže stvoriti privatnu kompaniju čiji će najviši cilj biti sloboda govora, pa čak i ako su u pitanju i kritike.

Milijarder Elon Musk novi je vlasnik Twittera. Direktor Tesle postigao je dogovor s članovima odbora jedne od najvećih društvenih mreža i dogovorio kupnju  za otprilike 44 milijarde dolara, objavila je kompanija, kako piše AP.

Musk je naveo da želi vidjeti Twitter kao privatnu kompaniju na kojoj će svi imati pravo na slobodu govora, pa i iznositi i najveće kritike. Iz Twittera kažu da će postati privatna kompanija nakon zaključenja prodaje. 

"Twitter ima svrhu i važnost koja utječe na cijeli svijet", napisao je direktor Parag Agrawal. Dodao je kako je iznimno ponosan na timove i nadahnut radom koji nikad nije bio važniji.

Musk smatra da Twitter nije ispunio svoj potencijal i on to želi promijeniti. Kao što je i ranije spomenuo, želi od Twittera stvoriti platformu za 'slobodu govora'.

Musk je sam sebe prozvao 'apsolutistom slobode govora', ali ostali borci za slobodu govora su zabrinuti zbog ove kupnje, piše 24sata.

 | Autor: Patrick Pleul/DPA/PIXSELL Patrick Pleul/DPA/PIXSELL

"Bez obzira na to tko je vlasnik, kompanija ima obvezu poštovati prava ljudi širom svijeta koji su korisnici platforme. Promjena prakse, značajki i algoritama, velike i male, mogu imati nesrazmjeran, a ponekad i razarajući učinak, a mogu prouzročiti i nasilje", izjavila je za Reuters istraživačica digitalnih prava i odvjetnica pri "Humans Right Watchu" (HRW) Deborah Brown.

Izvršni direktor American Civil Liberties Uniona (ACLU) Anthony Romero smatra da postoji realna opasnost kad se takva velika moć nađe u rukama jednog čovjeka, iako je Elon Musk jedan od najznačajnijih pokrovitelja ove organizacije.

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?