Prvi 496 pregleda 23. travnja 2019.

Evo koliko često trebaš mijenjati četkicu za zube

unsplash/ilustracija

Možda to ne radiš dovoljno često...

Čak i ako pereš zube dva puta na dan, koristiš vodicu za ispiranje, čak i konac - i misliš da rasturaš po pitanju zubne higijene, postoji dosta velika mogućnost da četkicom za zube u usta unosiš hrpu bakterija. Ajoj...

via GIPHY

Da, na bakteriji se, pogotovo ako stoji na otvorenome, skuplja dosta veliki broj bakterija, a čak ni zubna pasta ih ne može sve 'ubiti'. "Četkica za zube je super spravica za uklanjanje bakterija iz usta, a kad je ispereš, s nje skidaš veliki broj bakterija, ali ipak ne baš sve. Neke bakterije i dalje ostaju na četkici zbog čega je jako važno mijenjati četkicu za zube i nekoliko puta godišnje", objašnjava stomatolog Jeffery Sulitzer.

Treba je mijenjati svaka tri mjeseca

via GIPHY

Ali, koliko je to 'nekoliko puta godišnje'? "Predlažem da četkicu mijenjate svaka tri mjeseca", kaže Jeffrey. Osim što ona nakon tog vremena postaje 'leglo' bakterija, postaje i neispravna jer se savija i gubi formu. "A tada nam više ne čisti zube na pravilan način", dodaje Jeffrey za PopSugar.

Kako je pravilno održavati?

via GIPHY

A dok je imaš, evo kako na nekoliko načina pravilno brinuti o četkici za zube da bude što ispravnija i čišća:

1. Umoči četkicu u vodicu za ispiranje usta i ostavi je u vodici navečer na barem četiri sata. Kad je izvadiš, dobro je isperi i obriši.

2. Umoči četkicu u destilizirani ocat i neka u njemu stoji oko osam sati. Zatim je dobro isperi i možeš je ponovno koristiti. (Ovaj postupak možeš napraviti preko noći.)

3. Umoči četkicu u kipuću vodi i miješaj 10-ak minuta kako bi se potpuno sterilizirala.

Kakvima ti se čine ovi savjeti?

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

 | Autor:

NOVI JOOMBOOS VIDEO:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Ups :O